E1: Grootte zegt niet alles

Vandaag kon Helin er helaas niet bij zijn, veel beterschap Helin. Gelukkig wilde Silas ons team komen versterken.

Na een uitgebreide warming-up gingen we de zaal in om onze keepster warm te gooien. Uiteindelijk kwam ook de tegenstander de zaal in. Onze kids waren danig onder de indruk, en de wat zijn ze groot wat zijn ze lang waren zowel bij de kids als de ouders niet van de lucht.

Dan is het voor de coach tijd om de kids moed in te spreken, ga uit van eigen kracht, eigen snelheid, en vooral eigen handbalkwaliteiten en blijf alert.

Ondanks de bemoedigende woorden kon Helius snel scoren. Hierna waren de kids wel goed wakker en ging de handbalmachine draaien, de snelheid werd wat opgeschroefd. Zowel in het rondgaan van de bal, als in het teruglopen van de verdediging als het lopen in de aanval. Ook de doelpunten kwamen op gang, waardoor er op een gegeven moment een mooie 8-1 op het scorebord stond en in de rust zelfs een 12-4. Resultaat van zowel aanvallend, verdedigend als keepend heel sterk spel.

Tijd om even pauze te nemen, en even de tweede helft door te nemen. Verslappen is geen optie met deze tegenstander, want ze hebben er goede handballers bij met daarbij ook een goed schot. Dus blijf zowel in de aanval als in de verdediging die alertheid en gretigheid houden. Blijf het vooral met elkaar doen en zoek met elkaar de ruimte.

De tweede helft begon sterk, maar daarna kwam toch even die verslapping waardoor Helius drie keer achter elkaar kon scoren. Gelukkig was daarna iedereen weer wakker en alert, en wist ook iedereen daarna wat zijn/haar taak was. 7 mooie doelpunten op rij waren het resultaat. Waarin te zien is dat de schoten steeds zuiverder worden, en steeds beter de hoekjes worden opgezocht. Ook het vrijlopen en elkaar dan zien gaat steeds beter, en de snelheid wordt hierin optimaal benut.

Kortom ook over deze tweede helft was ik meer dan tevreden.

Deze wedstrijd ook drie hele sterke keepers die menig mooie bal uit het doel gehouden hebben door hun keeperstalent.

Tot slot de eindstand 24-8, dus grootte van de tegenstander zegt echt niet alles.

Tsja en wat gebeurt er dan wanneer je als coach belooft bij de 20 doelpunten patat te trakteren. Juist na de volgende wedstrijd gaan we patat eten.