D3: Geen wedstrijd, wel een uitje; toch handballen

Afgelopen zaterdag hadden wij geen wedstrijd. En daarom hadden we een uitje gepland. En waarom zou dit uitje niet met handbal te maken hebben, we willen tenslotte steeds beter worden in dat wat we het liefste doen; handballen. En dus zouden we een training krijgen, een zogenaamde clinic, van een echte trainer / coach; Ken van Hasselt, trainer van de Dames van Foreholte, welke in de Eredivisie spelen.

Dus toch weer vroeg ons bed uit, en ook nog een heel stuk rijden naar Voorhout. Maar het was zeker de moeite waard. Door middel van leuke spelletjes hebben we onze warming up gedaan, werd gelijk even duidelijk dat onze eigen coach nog wel een beetje op conditie kan trainen! Daarna balvaardigheid getraind, daarbij moesten we zelfs op onze rug en buik gaan liggen en dan blijven dribbelen. Daarna een stukje techniek. Eerst de strekworp, deze was voor velen, die nog niet zo lang op handbal zitten “een soort van nieuw”, maar toch de basis voor de techniek die we nodig hebben. Toen een oefening voor de aanval; 2 aanvallers (midden en links) en 1 verdediger. Bal begint bij midden, aanvallers proberen de ander vrij te spelen (juiste keuze maken in zelf gaan of afspelen).

Aandacht op juiste loopweg (niet naar de verdediger toe…) en timing van pass versus eigen schot. Aanvaller start op de middenlijn met dribbelen. Verdediger begint op 3 meter en moet proberen bal te onderscheppen.

Aandacht op juiste uitgangshouding, timing en afstand en moment van bal onderscheppen.

Leuk om te leren dat je kan “horen” wanneer je de bal bij je tegenstander kan wegtikken. Ook de schijnbewegingen hebben we nog geoefend, dit met twee turnmatten, welke konden bewegen. Dank aan de “sterke vaders” die ons probeerden tegen te houden.

Daarna hebben we nog een potje Streethandbal gedaan. Het was leuk, en vooral leerzaam. Ik vond het leuk om met de kids mee te doen. We hebben een hoop plezier gehad. Nadien was er nog een lekker drankje voor iedereen en een aandenken d.m.v. een zweetbandje in onze club kleur oranje. Ik heb van Ken de oefeningen meegekregen dus we kunnen tijdens de trainingen, blijven oefenen. Nu eerst lekker vakantie vieren allemaal, lekker uitrusten en daarna weer vol aan de bak, bij de trainingen en de wedstrijden!

Ik heb er nu alweer zin in. (maar eerst vakantie vieren!)