D2: Veel geleerd

Dit weekend mochten we weer spelen. Deze keer tegen Conventus. Het was nog heel koud buiten dus we waren heel blij dat we nog binnen mochten spelen. Conventus een team met rare resultaten. Ze hebben verloren met 36-11 tegen DWS waar wij weer van gewonnen hadden met 24-14 MAAR heel goed gespeeld tegen HVOS en De Meeuwen. We waren benieuwd wat voor team we voor onze neus zouden krijgen en ja hoor weer van die lange latten. Wat krijgen die tegenstanders te eten en waarom krijgen jullie dat niet?! Twee van die spelers zagen we later ook met D1 meespelen wat ook aangeeft dat ze goed zijn.

De week ervoor hadden we heel goed gespeeld tegen DWS en we waren natuurlijk heel trots op de spelers. Maar ik merkte in de trainingen en in de warming up dat de scherpte (zover je kan spreken van scherpte op deze leeftijd) er een beetje af was. Een gevalletje van een beetje te veel zelfvertrouwen.

Dat merk je als coach en trainer aan kleine dingen. Bal niet goed aangooien, bal niet vangen, niet kijken waar de bal blijft, niet kijken of iemand kijkt naar de bal. Dat is belangrijk in de aanval.

Wat wel goed ging was lopen zonder de bal. Dat deden ze heel goed. Alleen het vangen van de bal he….

Er waren heel veel kansen. Sommige ballen kwamen aan bij de speler die vrijstond. Wanneer je dan schiet is het handig om goed te kijken waar de keeper staat. Dus hier een rekensom: Het doel is 3 meter breed 2 meter hoog. Daar staat een keeper in van 50 cm breed en 155 cm hoog. Waar moet je schieten om een doelpunt te maken? J

Aan het einde van de eerste helft stonden we achter met 6-4. Dat was wel ff wennen voor de meiden/jongens. Maar ja, daar leer je ook weer wat van. Ff winnen is er niet bij.

In de tweede helft werd er beter overgespeeld en feller verdedigd. Maar ook Conventus bleef lekker spelen en pikte hun puntjes mee. Doordat het tempo wat hoger werd kreeg Roda meer kansen en maakte Conventus meer fouten.

Het was een spannende wedstrijd en met nog 5 minuten te spelen stond Roda met 2 punten achter. Maar door twee goede onderscheppingen trok Roda de score gelijk en maakte bijna nog de winnende. Maar om eerlijk te zijn is een gelijkspel terecht.

Eindstand 13-13

Dames en heren. Ik heb hele goede dingen gezien: Twee fantastische keepers, een aanval die bewoog en bewoog, een aanval die ook UIT de verdediging ging (heel goed!), goede passes, snelle breaks!
Dingen waar we nog aan moeten werken zijn: goed passen, goed vangen, in de verdediging bij je man/vrouw blijven, op tijd kijken naar de vrije speler, concentreer je op je eigen spel.