DA1: Weer een goede teamprestatie

Zondagmiddag 16.00 uur. Uit tegen HVOS. Heerlijke tijd, alleen niet voor de meiden. Op voorhand meldde Demi zich af. Fleur was aanvoerder.

Yvette had er zin in: ze had zelf al gescoord bij Dames 1, dus alles was mogelijk. We wisten dat HVOS, een team uit de Rotterdamse regio, ons beter ligt. We hebben daar altijd leuke wedstrijden gespeeld. Helaas was de tijd niet echt inspirerend voor Roda.

De eerste helft was erg tam en er was niet de uitstraling dat we er iets van wilde maken. Ook nadat een bal op de paal als doelpunt werd gerekend en we niet wisten wat te doen. Van een 3-3 gelijk werd de ruststand 10-7, waarbij we als team niet lekker speelden.

De peptalk in de rust, waarbij Yvette heeft gevraagd of het team wel wilde winnen, was erg effectief. Ze begonnen zeer overtuigend en de koffiedrinkers hebben de eerste punten gemist.

Samenwerken was de opdracht en dat deed het team. Maar na 10 minuten stond het weer 15-11 en bijna gingen de koppies hangen. Ja ja, je leest het goed: bijna….

De knop ging het laatste kwartier om en ze gingen meer voor elkaar werken. Geen uitblinkers, maar samen, een team. De laatste 5 minuten werd het nog spannend, zouden we ze in kunnen halen. 18-16… 18-18 mede door een penalty. 19-19. Laatste minuut. Nog 25 seconden. Vrije worp…. Geen tijd rekken, maar gooien …raak 19-20 en nog een aanval van HVOS. ..wat was het nog spannend, maar Brenda pakte deze bal op een mooie manier. Top.

Meiden goed gespeeld. Yvette, goed gecoacht, samen werken loont.