E1: Toppertjes

Vorige week mochten we het opnemen tegen TOGB. Uit vorige ontmoetingen met hun wisten we nog dat het een sterk team is wat makkelijk tot scoren komt en die fel en sterk in de verdediging staan. De vorige wedstrijd hadden we dan ook met 11-5 verloren.

Maar ook onze kids hebben hard gewerkt met de trainingen, veel bijgeleerd en vooral bij tijden snel in de aanval en sterk in het afronden.

Dus na een actieve warming-up waren de kids er klaar voor. Vandaag deed Silas extra mee, omdat er de laatste weken nog al wat zieken geweest waren en nog niet iedereen op zn eigen energie niveau zat.

De eerste helft was enorm sterk en lieten de kids de kaas niet van hun brood eten, waardoor er een ruststand van 7-7 kwam.

Maar na de rust merkten we dat de concentratie minder werd, doordat de conditie de kids in de steek liet, de vermoeidheid brak ons op. Waardoor de eindstand 11-14 in het voordeel van TOGB werd. Positief aan deze wedstrijd was zeker in de eerste helft het felle verdedigen op de bal, maar ook in de hele wedstrijd 6 verschillende doelpuntenmakers.

Deze keer hadden we ook nog een derde helft, snel omkleden en daarna op naar de KFC omdat de kids de vorige wedstrijd de 20 doelpunten gepasseerd waren had Marian ze patatjes en drinken beloofd. Dus gezellig gegeten en daarna nog even geklauterd en geklommen en gegleden in het speelgedeelte.

Afgelopen weekend mochten we om 8.15 verzamelen bij Atomium. Zo vroeg, ja zo vroeg. Doordat we de eerste waren hadden we wel fijn de zaal voor de wedstrijd voorbereiding.

Voor de verandering mochten we een keertje met al onze meiden tegen een compleet jongens team, echt een uitdaging.

De start was voor Atomium met een goede aanval, maar daarna ging het lopen bij de meiden en werd in een aantal aanvallen goed de ruimte gezocht, wat zorgde voor mooie doelpunten. Sommige kansen gingen er net niet in, maar er werd wel goed het doel gezocht. We bereikten de rust met een stand van 3-5 in ons voordeel.

De meiden in de rust gecomplimenteerd maar ook alert gemaakt op dat ze in de verdediging voor de bal moesten blijven gaan, en in de aanval blijven bewegen.

In de tweede helft was het weer Atomium die de score opende, maar dat bracht de kids niet van de hun stuk, dus hadden ze daar een goed antwoord op.

In de aanval werd er goed naar elkaar gekeken, veel bewogen en goed vrijgelopen. Ook werd er goed naar voren gekeken, zodat er op snelheid een aanval op gezet kon worden, waar weer mooie doelpunten uit voortkwamen. Kortom de meiden waren goed bezig. Ook de aangeleerde schijnbewegingen kwamen terug in de wedstrijd, en in de verdediging voor de jongen komen die aan het dribbelen is waardoor schieten een stuk lastiger werd. Maar ook de jongens van Atomium waren sterk en wilden graag, ze waren ook snel, dus voor de meiden een goede uitdaging om ze voor te blijven en echt alles te geven.

Dit hebben ze gedaan, waardoor er een eindstand van 8-11 op het bord stond in ons voordeel. De meiden mogen trots zijn op zichzelf.