DS2: Tegen Ventura DS4

Zondag, 18 maart jl. stond er weer een wedstrijd gepland voor ons. Dit maal niet zo vroeg, dat wordt namelijk niet altijd geapprecieerd. Kwart over 11 verzamelen is voor de meeste dames een fatsoenlijke tijd, en dit was te merken bij het omkleden en de warming-up. Iedereen was goed wakker en dus; zat de sfeer er al lekker in. Dit beloofd een goede wedstrijd te worden. Uiteraard stormen we vol goede moed het veld op. Een lekkere zaal, een lekkere vloer. Gedurende de eerste minuten gaan de twee ploegen redelijk gelijk op, maar gelukkig is daar het eerste verlossende doelpunt van Marleen. (Eva begint te denken “jeetje kunnen we dit miss winnen”)

Gedurende de gehele eerste helft gaat het gelijk op maar wordt de score wel steeds gelijk getrokken, eventjes staan we zelfs met 2 doelpunten verschil voor op onze tegenstander. Dat begint lekker. Helaas loopt Ventura nog in voordat we de rust in gaan. Een doelpunt word “bijna” gehouden door mij, maar gaat helaas heeeeeeeeeeel langzaam toch over de doellijn. Op aanwijzen van Dominique heb ik geprobeerd om de bal nog de juiste kan op te duwen, maar *&^%$$ net te laat… jammer.

In de rust krijgen we de vertrouwde aanwijzingen en instructies van onze coach Niels en hopla, het veld weer op. Ik keep ook de tweede helft. Helaas krijgen we in deze wedstrijd ook weer 2 pingels tegen en deze weet ik niet tegen te houden. Frustrerend dat ik wel veel ballen langs mijn vingers voel vliegen. Wel een goed teken dat ik dus in de juiste hoek zit. Maar net niet goed genoeg. Marleen kon de tweede helft helaas niet meedoen, door andere verplichtingen. Ons doelpunten kanon hebben we een beetje gemist in de tweede helft. En waar wij in de eerste helft de score opvoerden, was het in de tweede helft Ventura die de voorsprong op zich nam. Natuurlijk blijven wij strijden, maar daarmee volgen ook de blessures; eerst Miranda die even rustig aan moet doen, daarna Nathalie, die flink geblesseerd raakt en de rest van de wedstrijd op de bank moet uitzitten met een zak ijs. Daarnaast sta ik Eva aan te moedigen, “Lekkere bal Eef!”, Eva heel verbaast, “Deirdre? Ik sta hier voor je neus”. Het was Do met een mooie bal, maar ja, dan moeten jullie maar niet afspreken om dezelfde kleren aan te trekken en ook nog eens hetzelfde staartje in te doen!

Achteraf blijkt dat Nathalie iets gescheurd heeft, we wensen haar veel beterschap, en hopen dat ze zich snel weer helemaal gezond bij ons aan kan sluiten. Opgeteld; Marleen heeft 6 keer het net weten te vinden, Patricia volgt met 2 doelpunten en Eva en Kimberley maken er samen ook 2!
Hiermee is de eindstand 14-10, maar in de wetenschap dat onze vorige wedstrijd tegen Ventura eindigde in 9-25 in het voordeel van Ventura; waaruit we dus kunnen opmaken dat we beter zijn gaan verdedigen. Onze volgende wedstrijd is tegen Helius, en die hebben we vorige keer gewonnen. (“Kijkt omhoog, droomt een rondedansje op het veld, iets te vroeg juichen en een tegenpartij die zich afvraagt of we koekeroend zijn”) Dat was sinds lange tijd onze eerst gewonnen wedstrijd op thuisgrond. Hopelijk kunnen we dat in de komende uitwedstrijd voortzetten. Anyway; Ik heb er weer zin in!