D2: Graag een Topteam menu met extra fritessaus en een milkshake

Afgelopen zaterdag mochten we weer handballen. Whoohoo! We hadden er zin in en dat moet je ook wel hebben als je vroeg naar Helius moet rijden. Maar om 9.25 uur stond iedereen paraat voor de wedstrijd.

We hebben eerder dit seizoen gespeeld tegen Helius en toen nipt gewonnen met 2 punten verschil. Helius heeft een team met flinke meiden. Ik weet niet wat de andere teams thuis te eten krijgen waar wij tegen spelen, maar wordt het niet eens tijd dat wij dat ook gaan geven aan onze kids?!

Na de warming up vroegen we aan de spelers waar ze op moesten letten en ja hoor daar kwamen de juiste antwoorden: heel het veld gebruiken, snel spelen en met veel plezier spelen.

Nou dat lieten ze heel goed zien. Wat we in de laatste twee wedstrijden zagen ontstaan trokken ze heel goed door in deze wedstrijd. In plaats van de speler op te zoeken en te passeren rende ze goed vrij en werden ze goed gezien. Zo maakte we in de eerste helft veel doelpunten. Helaas is die rotcirkel er nog altijd en daar werden een aantal doelpunten door afgekeurd. Ook in de verdediging was de energie goed en met onze snelle spelers werd het overspelen voor de tegenstander moeilijk. Alleen met hun fysieke kracht konden ze Roda bijhouden. Dat de tegenstanders dit soort spel niet verwachtte van die kleine spelers was leuk om te zien.

We eindigde de eerste helft met twee doelpunten voorsprong.

In de pauze gevraagd aan de kinderen wat er goed ging en waar we op moesten letten.
Zoals eerder gaven ze hier ook goede feedback. Het ging goed in de verdediging, wel beter overnemen. In de aanval blijven kijken en lopen zonder de bal.

In de tweede helft ging Helius anders verdedigen. Het leek een beetje op een 5-1 verdediging  (wat niet mag) maar misschien vergis ik me. Ook werden ze hardhandiger in de verdediging. Kate heeft nog een blauwe plek als bewijs. Dit alles zorgde er niet voor dat Roda minder ging spelen. Ze bleven goed vrijlopen en de onderscheppingen bleven komen. Wat knap van jullie!

Ondanks het goede spel van Roda kwam Helius wel dichterbij en met nog 1 minuut te spelen stond het 15-15 en Helius had de bal. (Het was heel spannend!! Ook het publiek (voor en tegenstanders) zat op het puntje van hun stoel/bank)
Maar ja… we hebben zo’n raketje (Beter bekend als River) rondlopen en die onderschepte de bal en (wat nog belangrijker was) passte de bal naar Romy die er beter voorstond. Helius gaf het al op en liepen niet meer mee om te verdedigen. (dat zegt ook iets over hoe zij jullie inschatten dames en heren) Romy maakte het doelpunt heel netjes. 15-16!!!!

Nu had Helius nog 1 kans. Maar met een hele mooie redding van Anoek kwamen we als winnaar uit de wedstrijd! Gefeliciteerd!!

Na de wedstrijd zijn we nog naar de Mac Donald’s geweest om samen het zaalseizoen af te sluiten. Jullie hebben het heel goed gedaan!

River
Er gebeurt heel veel in dat koppie van je. Je bent slim en je durft veel. Hou dat vast! Blijf proberen, maar vergeet niet je omgeving. Handbal is een teamsport. Je bent heel snel maar zoals je gemerkt hebt worden je tegenstanders ook steeds sneller. Het passen gaat steeds beter.

Ilse
Wat heb jij inzicht in het spel! Helaas voor jou is je lichaam nog niet zover als je hersenen en dat frustreert je af en toe. Blijf oefenen! In de verdediging blijf je heel belangrijk en je merkt, als je je kansen afwacht, je ook goed kunt schieten en scoren. Je gooit hard zat!

Guido
Wat ben je dit seizoen belangrijk geweest in het goal! Ik denk niet dat er veel tegenstanders zijn geweest die niet onder de indruk zijn geweest. Ook een break out gooien gaat steeds beter! Af en toe cijfer je jezelf teveel weg. Je hebt een goed schot en veel inzicht in het spel. Onderschat jezelf niet!

Jillia
Een linkspoot in de aanval. Wat een genot. Je schiet heel hard en dat weet de tegenstander ook heel snel. Aan felheid ontbreekt het niet. In de verdediging is niemand te groot of te snel voor je. Probeer die energie van je iets te controleren zodat je nog gevaarlijker wordt en je schoten preciezer.

Sepp
Klein van stuk maar niet  te onderschatten. Tijdens deze wedstrijd een tegenstander gepasseerd die twee keer zo groot was. Het was prachtig om te zien. Snif.
Ook in de verdediging doe je je best en in de aanval loop je altijd vrij. Wauw!

Kate
Een prinsesje, een ballerina,  een fee. Wie dat denkt vergist zich. Heel opmerkzaam in de verdediging. Beweeglijk in de aanval. Een paar keer vrij gestaan voor het doel. Heel lastig voor de verdediging. (die dan gaan stompen ed) Je sprongschot is prachtig om te zien! Wat een techniek!

Shavano
Een sterke jongen met een waanzinnige valworp. Helaas zijn je voeten soms te groot . (stomme cirkel) Je start goed in vanuit de hoek en gooit ze hard in het doel. Ook in de verdediging zie ik je groeien. Het passen gaat steeds beter, ook al doet je arm soms andere dingen dan dat je in je hoofd bedenkt. Je hebt een topwedstrijd gespeeld!

Romy
De grootste van het team. Fysiek het sterkste (denk ik). Kan heel hard schieten. In de aanval ram je jezelf door de verdediging en knalt hem regelmatig in het doel. Knap hoor!
Blijf wel kijken naar je teamgenoten. Geef jezelf wat meer ruimte naar de verdediging toe zodat je meer ruimte hebt om te schieten. (Het lukte toen je dat een keer probeerde toch?) Je emotieloze uitdrukking tijdens de wedstrijd drijft de tegenstander af en toe tot waanzin! Wauw!

Anoek
Een spelverdeler en keeper. Je ziet vrijstaande spelers heel goed en ook zelf vrijlopen doe je regelmatig. Onderschat jezelf niet. Passeer eens op snelheid!
Schiet ook een vanaf 9 meter, je schot is hard en zuiver genoeg. In het doel ben je heel moeilijk te passeren, ook vanaf 6 meter! Omdat je ook hard kan gooien, gooi je ook regelmatig snelle break outs over de grootste tegenstanders.

Jullie trotse coaches

Meine en Danny