D2: Uit tegen Conventus D2

Afgelopen zaterdag speelden wij onze eerste buiten wedstrijd dit seizoen, en voor velen sowieso hun eerste buiten wedstrijd.

Gelukkig was het gelijk de eerste mooie lente dag, en zo was ook onze wedstrijd, mooi! Mooi om te coachen maar ook mooi om naar te kijken voor ons altijd aanwezige publiek, zelfs helemaal in Zwijndrecht.

Helaas stonden we al snel een paar puntjes achter, maar steeds meer van deze kids weten het doel te vinden. Dus ook deze keer gaat de wedstrijd lekker gelijk op! Dat is toch een groot verschil ten opzichte van het begin van mijn coach carrière!

Ook de spelers zelf weten heel goed dat we deze wedstrijd ook zouden kunnen winnen. Dus, houden ze de moed erin. En blijven strijden, maar eigenlijk is dat een eigenschap die er ook al vanaf het begin in zit! Zelfs toen we met 0-20 of 0-03 verloren hielden ze de moed erin.

Het streven om van die laatste plek af te komen, is in het binnen seizoen gelukt! Geëindigd als een na laatste, hopen we aan het einde van deze periode ergens in het midden te belanden!

Deze wedstrijd tegen Conventus hebben we afgesloten met een eindstand van 17-12 in het voordeel van Conventus. Dus 12 doelpunten gemaakt! Goed samen gespeeld, elkaar aangeroepen waar nodig. Geen onveilige ballen gegooid. Lekker gekeept, lekker overgespeeld.

Helaas hadden we een paar afwezigen, en viel tijdens de warming-up Sterre uit wegens een blessure (en.. top dat je het toch nog even geprobeerd hebt, dat toont karakter) daarmee hadden we ook maar 1 wissel. Dat is wel even wennen na alle luxe die we de afgelopen weken gehad hebben met soms wel 6 wissels op de bank.

Komend weekend kan ik er helaas niet bij zijn, maar me moeder van Jill en Joshua en Marco onze wisselcoach gaan de zaken waarnemen voor mij, bedankt alvast hiervoor en graag word ik via de app op de hoogte gehouden! (maar dat lijkt me geen probleem, gezien het huidige whatsapp-verkeer tijdens de wedstrijden!)

Vorige keer hebben we gewonnen tegen de treffers met 1 punt verschil, dus de mogelijkheid is er zeker om ook deze wedstrijd te winnen. Maar zeker ook al we het niet redden; de inzet zal weer 1000 % zijn, dat weet ik zeker!

Trots op jullie!

Jullie coach Deirdre