D1: De eerste wedstrijd buiten

Afgelopen zaterdag mochten we weer handballen. Deze keer tegen Vires et Celeritas D1.
Voor het eerst weer buiten spelen is altijd weer even wennen maar we hadden prachtig handbalweer. Anoek en Guido waren naar een keepersclinic geweest. Sepp en Ilse waren bij een handbalclinic geweest. Kate en River hadden de E2 geholpen met hun wedstrijd want die hadden te weinig spelers. Er waren dus heel wat kids die al een training of een wedstrijd in de benen hadden.

De wedstrijd begon. Ondanks dat de tegenstander er een paar grote kinderen tussen had lopen maakte dat niet echt veel indruk op het Roda team. Met flitsend counter werk kwamen we al snel op een mooie voorsprong. Er werd ook goed gekeken naar elkaar in het veld. Maar na een wat mindere fase liepen de tegenstanders toch weer in en dat was helemaal niet nodig.

Zo bleef het eigenlijk de hele wedstrijd. Roda liep uit met goed counterwerk en vrijstaande mensen. Vires liep weer wat in…. Roda maakte weer wat doelpunten.

Ik geef de schuld aan de zon en het mooie weer… De dames en heren bleven af en toe stilstaan in de verdediging en aanval om te genieten van het zonnetje. Laten we hopen dat het de volgende keer regent. 😀

Wat ik wel zag was dat het overspelen steeds beter gaat. Er zijn natuurlijk nog dingen waar we op moeten letten/trainen.
Zoals: Blijf bewegen ook al heb je niet de bal. Ook vrijlopen als iemand anders een actie maakt zodat hij/zij iemand heeft om af te spelen. Op tijd terugrennen in de verdediging. Niet te dicht op de verdedigers staan zodat je nog een actie kunt maken, enz…

Gelukkig maar anders konden Danny en ik gewoon thuis blijven en we vinden coachen en trainen nog veel te leuk. 😀

Al met al een gekke wedstrijd met goed spel en wegdromen in de zon.

Eindstand 18-14 voor Roda D1.

Jullie coaches

Meine en Danny