D1: Teamspirit

Afgelopen zaterdag mochten we weer handballen. Deze keer tegen HVOS.

HVOS? Hebben we al niet een keer tegen ze gespeeld? Yep dat klopt. Maar dat was tegen D2., deze keer mochten we tegen D3. Leuk weetje: HVOS D3 had ook al een keer gespeeld tegen D2 en… gewonnen. Ja, gewonnen van hetzelfde team waar wij met 17-11 van verloren hadden.

Het was al lekker warm dus we hielden een lichte warming up. Voordat de wedstrijd begon had ik de tegenstander al bekeken en gezien dat er grote spelers tussen liepen. Aangezien we de wedstrijd tegen HVOS D2 tegen een statische verdediging speelden ging ik ervan uit dat D3 dat ook ging doen. Dus het bekende riedeltje weer afgespeeld: Vrijlopen zonder bal, goed blijven kijken in de aanval maar ook in de verdediging, niet te dicht op de verdediging staan, zet druk en speel af, enz.

Maar wat bleek, ze verdedigden zoals wij dat ook doen. Maar de woorden bleven hangen en ik zag dat Roda al een dot van een kans kreeg. HVOS reageerde meteen met een schot op ons doel maar die was wel in de hoekjes en dat helpt. 0-1

Weer kreeg Roda door het snelle spel en vrijlopen een open kans maar helaas vonden ze de keeper i.p.v. het doel. HVOS was effectiever. 0-2

Maar ik zag dat het spel van Roda goed was. Het tempo lag hoog in de aanval en de doelpunten kwamen. Tik tak 1-2. Tik tak 2-2. Een dat tegen die grote spelers. (Sepp stond natuurlijk tegen de grootste tegenspeler) In de verdediging werd er helaas af en toe niet goed opgelet, maar de aanval liep op rolletjes waardoor de eerste helft gelijk eindigde.

In de tweede helft ging Anoek keepen en Guido spelen. In de tweede helft werd er geknokt en zag ik een paar prachtige dingen. Hier een paar uitgelicht.

1. Een onderschepping door River die Sepp vrij ziet staan. Speelt naar Sepp. Sepp sprint naar het doel maar ziet daar dat hij niet verder kan, i.p.v. toch te schieten kijkt hij goed en ziet River vrij staan. Speelt terug naar River die netje een doelpunt maakt. WAUW!
  2. Romy staat dicht bij de verdediging en wordt flink aangepakt. Heeft de bal in haar LINKERhand (ze is rechts) Schiet met LINKS en scoort! MET LINKS! WHOOPWHOOP!

Natuurlijk zijn er veel meer momenten. In ieder geval zag ik een gemotiveerd team dat weer een stapje heeft gemaakt. Heel knap!!!

In de pauze zei ik dat het mij niet uitmaakte of dat ze wonnen of verloren zolang ze maar het spel van de eerste helft doorzetten. De kids reageerden door te zeggen dat ze wilde winnen en dat hebben ze inderdaad gedaan.