HC1: Leerzame les tegen Quintus

43-14, 41-10, zo maar even wat uitslagen van de ploeg uit Kwinstheul in onze poule. Niet bepaald de gemiddelde scores die je verwacht. Dus dat er een uitschieter in de poule zat, was wel duidelijk.

Daar hebben we ook meerdere malen over gesproken wat we wilden bereiken. Onder de 40 punten tegen en zelf meer dan 15 scoren. Dat zou dan een mooie meting zijn van ons eigen team. Hoe staan we ervoor? Nou, we houden het kort. Uiteindelijk is de doelstelling geslaagd met 19-35. Onder de 40, meer dan 15 voor ons.

We wisten van tevoren al dat het spel van druk spelen bemoeilijkt zou gaan worden omdat Quintus heel erg goed kijkt naar de balweg en de persoon. Stuit je te dicht in de buurt van ze, ben je de bal kwijt. Als je overgooit in het “patroon dat hoort” dan onderscheppen ze de bal omdat ze de balweg volgen.

Dat maakt het dan behoorlijk lastig, maar aangezien we nog niet koud de D-jeugd uit zijn sinds het zaalseizoen, stapt ieder weer onherroepelijk terug naar het spel van kort spelen, give-and-go en eigen kansen. Dat omschakelen heeft even tijd nodig. Net alsof iemand twee keer moet bewijzen dat er zelf voor gaan niet al te spannend is en dan volgen er meer.

Dit omschakelen en niet opgeven is nu juist een van jullie sterke punten en dat wordt elke keer beter!

Als we de zes onderscheppingen door onnodig balverlies en iets eerder omschakelen voor de give-and-go’s meerekenen, had de eindstand zomaar 23-29 geworden.

Dan is het nog een kwestie van iets beter verdedigen en dan wordt het al weer een andere stand. Je ziet, we zijn echt op de goede weg, en volgend seizoen beginnen we dan eigenlijk pas echt!

De coach