HC1: Kunst en vliegwerk

Met nog één wedstrijd te gaan mochten we deze zondag in de warme zon nog even aantreden in Alphen aan de Rijn tegen HV Rijnstreek. Op kunstgras; een veld waar je als thuisspeler voordeel uit zou kunnen halen omdat er niet zo veel van dit soort velden zijn (gelukkig). Dit zou zeker voor het soort spel wat je moet spelen wel een ultieme test zijn voor onze C-boys.

Het maakt het spel allemaal wat statischer, druk zetten is een stuk lastiger omdat de aanzet en remweg best wel wat hinder ondervinden. En de ruststand van 3-6 zegt dan ook wel genoeg.

Maar ondanks de brandende zon, werd de motor weer goed warm in de tweede helft. Eenmaal een beetje gewend aan het veld, de bal en ook de positie van de tegenstander, zorgde voor voldoende onderscheppingen en snel samenspel naar voren.

Soms nog wel iets te nonchalant met het afronden door met te weinig kracht te gooien (ook wel een beetje onderdeel van de ondergrond) maar al met al een hele goede tweede helft gespeeld.

Lange ballen, korte passes, alles zat er vandaag wel een beetje in waardoor de 9-23 overwinning niet onverwachts dichtbij de eindstand van Quintus lag toen zij tegen Rijnstreek moesten (8-23).

Je eindigt dan met slechts 3 maanden eerder als C-team op het veld, gewoon in het midden van de poule!

De jongens maken duidelijk stappen wat ons al nieuwsgierig doet uitkijken naar volgend seizoen.

Op 9 juni onze laatste wedstrijd thuis tegen Hellas HC2 en dan zullen we na die wedstrijd de boys maar even trakteren op wat patat!

Even vetmesten aan het einde van het seizoen zodat we na de zomervakantie weer reden genoeg hebben een niveautje hoger te gaan met de trainingen. De nieuwe trainingsmiddelen voor de modderbaan en prikkeldraad liggen al klaar!