D1: Goed uit de vakantie

Afgelopen zaterdag mochten we weer handballen. Het was een thuiswedstrijd tegen de D1 van De Meeuwen.

Shavano kon er niet bij zijn i.v.m. een bruiloft. We hadden dus maar 7 spelers. Gelukkig wilde er een aantal spelers uit de D2 meespelen na hun eigen wedstrijd. Bedankt Jesse, Tim en Anouk! Jullie speelde echt heel goed.

De Meeuwen D1. Een team waar we al eerder tegen gespeeld en verloren hebben. Een snel team en waar De Meeuwen vooral leunen op 2 a 3 spelers. Spelers die ook behoorlijk groot zijn. Ondank dat deden we het toen heel goed.

Deze zelfde grote spelers traden weer aan. Als coach ben je beschermend naar je spelers, je ziet ze nog als die kleine spelers die het begin van het seizoen het veld op kwamen lopen. Maar dingen veranderen, kleine meisjes en jongetjes worden groot. Romy was net zo groot als de grootste jongen van de tegenstanders. Ook Anoek en Jillia deden goed mee qua lengte. Het leukste vind ik altijd wanneer de tegenstanders Sepp en River zien. Je ziet ze gewoon denken: “Dat wordt een makkie.” (Dat beeld passen ze al snel aan in de wedstrijd)

Maar dingen veranderen, kleine meisjes en jongetjes worden groot. Op het mentale vlak hebben deze dames en heren ook hele grote stappen gezet. Ze hebben in deze wedstrijd in zichzelf en in elkaar geloofd. Ze bleven goed kijken naar elkaar maar ook naar hun eigen kansen. Heel knap!

Zoals ik al aangaf leunde De Meeuwen vooral op 2 a 3 spelers die het Give en go principe heel goed onder de knie hebben. Ook de lengte hebben ze mee en dat maakte onderscheppen van de bal voor een aantal spelers heel moeilijk. (Ja toch River en Sepp? J)

Zo prikte De Meeuwen er al snel 1 doelpunt in. Maar ook Roda maakte er, door middel van goed kijken en vrijlopen, een doelpunt.

Guido stond heel goed te keepen en haalde er een aantal ballen goed uit. Jillia liep goed vrij en kon een aantal keren goed schieten.

De eerste helft ging gelijk op en Roda kreeg steeds meer vat op de aanvallers van De Meeuwen. Jesse was echt heel goed bezig met het storen en onderscheppen. Wat een energie! Ook Tim sprong er regelmatig tussen. Anouk rende ook van de ene kant naar de andere kant. (en alle drie hadden ze al een wedstrijd in de benen) In de rust stond het 8-6 voor Roda.

In de rust konden Danny en ik alleen maar complimenten geven. Ga zo door!

In de tweede helft gingen De Meeuwen in de volle aanval sterkte het veld in (ze hadden de keeper (een flinke jongen) gewisseld voor de kleinste speler in het veld). Het was echter tevergeefs. Je begon te merken wat het verschil was tussen De Meeuwen en Roda. Fysiek mogen een aantal spelers van Roda dan wat kleiner zijn maar mentaal en qua team zijn ze verder. Ballen werden onderschept, break-outs werden goed gegooid. Iedereen was alert. Het was een team! WAT EEN ENERGIE!

De creativiteit die River laat zien in het veld is fantastisch, je hoort hem gewoon denken. Sepp staat altijd vrij en mikt goed, ook in de break-out onmisbaar. Romy is sterk in de aanval maar blijft kijken naar haar teamgenoten en ook in de verdediging ben je heeeel belangrijk. Jillia is ook heel snel, agressief (op een goede manier), je passeert je tegenstander met gemak! Anoek is zooo goed in het zien van de vrije man en in deze wedstrijd ging je ook vaker voor je eigen kans. In het doel ben je ook heel goed. Guido, in de rust gaf ik aan dat je meer voor je eigen kansen moet gaan, zoals altijd heb je geknikt. Dan is het even afwachten of dat je het ook gaat doen. Dat deed je en hoe! Mooie passeerbewegingen en geplaatste doelpunten. Ga zo door!! (by the way, heel goed gekeept in de eerste helft). Ilse was zoals altijd overal te vinden in de verdediging en ook in de aanval ging het goed. Een heel mooi doelpunt vanaf 9 meter.

We liepen snel uit naar 14-7. Maar door een aantal foutjes en schoten recht op de keeper kwamen De Meeuwen weer een terug naar 18-14.

Maar het Roda TEAM bleef maar doorgaan en de 2 a 3 speler van De Meeuwen konden daar niet tegen op. Eindstand 25-16

Anouk, Jesse en Tim. Nogmaals heel erg bedankt dat jullie met ons meespeelde. Ik zag bij jullie alle drie heel veel speelplezier en jullie gaven heel veel energie aan het team!

Een actie wil ik eruit halen van Anouk. Anouk krijgt de bal op 8 a 9 meter. Ondanks dat er een verdediger op haar afstormt gaat ze voor een doelpoging. Heel goed! Je wordt echter gehaakt aan je arm en er wordt een 7 meter gegeven. Wie gaat hem nemen geef je aan aan het team. Je gooit de bal naar Jillia. Jillia gooit de bal terug en zegt: JIJ. Ai, dat is spannend. Maar dat is niet te zien aan je. Je staat zelfverzekerd op de 7 meter en als het fluitje klinkt gooi je hem heel mooi in de linker onderhoek. Heel knap!

Zo zijn er heel veel mooie acties van de spelers. Te veel om allemaal te beschrijven.

Samengevat: Jullie speelde heeeeeeel goed, als een team. Ook individueel waren jullie heeeeeel goed bezig. Zoals we al aangaven voor de wedstrijd. DURF. DURF. En dat deden jullie.