HC1: Trainer HS1 kijkt mee, dus…

Doe eens gek, of eh… nee doe je best!

Dat we met een iets zwakkere tegenstander te maken zouden krijgen werd eigenlijk al verraden bij de stand van de eerste ronde; Achilles uit Gorinchem. Dus een mooie gelegenheid om in het uur ervoor waar al een gat was ontstaan even warm te draaien in de hoop fris/fruitig/scherp/allesbehalve dromerig en goed gefocust te beginnen aan de wedstrijd.

Nou, wellicht waren we iets te gefocust. Te veel breaks te hard aangegooid maar wel op tijd weg, te veel schoten op de paal of lat. Dat scheelde ruim 15 doelpunten in totaal, maar dat mocht ook wel met de eindstand 23-2. Liever goed met elkaar oefenen om elkaar beter te leren vinden dan nodeloos door eenmansacties de 40 halen omdat het kan.

Veel gespeeld met druk, al werd dat soms wat lastig met een verre midden verdediger. Toch werd daar goed mee omgegaan; iets verder ervan af of zelf acties inzetten en elkaar kruisen.

Dat kruisen ging soms bijzonder goed zonder dat het werd aangegeven. De logische weg weten te vinden is best wel een klus, maar ook dat beginnen jullie je een klein beetje eigen te maken!

Nou, omdat Thijs meekijkt en ik DS2 het toevallig op de training heb zien doen (dus het is niet alleen voer voor DS1/HS1); zet hem maar in. Druk links, 5 rechts!

Ze deden hem vandaag voor de eerste keer en al is het helemaal niet de bedoeling om dit in wedstrijden al volledig toe te gaan passen, het siert wel hun bovenkamertjes. Ze snappen redelijk tot goed de beginstappen en dan helpt het mee in het proces van elkaar vrijspelen, de logische wegen lopen en elkaar leren aanvoelen.

Alleen de logische weg van wisselen is nog wel een dingetje. Dat lijntje staat er niet voor niets dus ik hoop dat de 2 minuten tijdstraf voor verkeerd wisselen het wel duidelijk maakt 😉

Mag niet meer gebeuren dus want nu zijn jullie oud en w,… genoeg om dat te begrijpen.

De Coach