DA1: Begin veldseizoen

Ja ja, De zomer is weer voorbij. Het seizoen is weer begonnen. Vanaf het begin met een vaste trainer en een vaste coach.

Dat was meteen in de eerste wedstrijden te zien. De eerste wedstrijd een klassieker: de Meeuwen kwamen bij ons op bezoek. Na 2 goede trainingen was het dus er meteen goed tegenaan.

Bij de Meeuwen was hun sterke doelpuntenmaker er niet. Dat maakte dat we ons eigen spel moesten spelen. Dat ging door de geringe training maar met moeite. We hadden veel kansen nodig om te kunnen scoren.

In de rust ook afgesproken dat we een dame van de Meeuwen 1 op 1 dekking gingen geven. Dat maakte dat de Meeuwen maar met moeite konden scoren. Wij hadden geen moeite de keeper te vinden en de paal, maar gelukkig genoeg kunnen scoren om te winnen.

De stand: Roda ’71 – de Meeuwen 13-10

Een prima start van het seizoen. Beter kon ook niet.

De 2e wedstrijd afgelopen zondag om 10.00 uur uit tegen Helius. Dus vroeg  op pad, aangezien Hellevoetsluis toch 3 kwartier rijden is.

Helaas moest Yvette zelf spelen, waardoor Luuk het team heeft gecoacht (bedankt).

Helius is een zeer aanvallend ingestelde ploeg, welke een snelle break out kan spelen. Daar moesten we weer aan wennen en aangezien de conditie nog niet op orde is en het heel vroeg was kon de tegenstander daar gebruik van maken.

Aanvallend speelden we lekker en konden toch 18 maal het doel vinden. Daarnaast hebben we 4 maal de lat, 3 maal de paal en 8 maal de keeper gevonden. Als we nauwkeuriger waren geweest was de stand een stuk gelijker geweest, ook onze verdediging liet vaak te wensen over, waardoor Helius een verschil kon maken.

Helius – Roda ’71: 30-18

Duidelijk zichtbaar is dat we samen trainen en dat Yvette bezig is iets moois neer te zetten. Hopelijk komen er nog een hoop mooie wedstrijden!

Als de reporter aanwezig is, zal hij kijken of er een (soms kort) verslag geschreven zal worden.

Jullie razende reporter