DA1: Waterpolo is niet echt onze sport

Even een week geen verslag geschreven. Vorige week een verschrikkelijke wedstrijd gespeeld, waarbij de tegenstander de rugbyregels hanteerden en onze meiden zich letterlijk en figuurlijk uit de wedstrijd lieten slaan.

Ook de houding van de coaching van de tegenpartrij was er met name op gericht de meiden en Roda en de scheidsrechter te beïnvloeden, mede ondersteund door minder sportieve toeschouwers.

Vandaag moest de focus ook anders. Maar de verwachting was: regen. Dat is en blijft in het handbal altijd wel een dingetje. Het veld bij DWS was nat en niet voorzien van afwatering. Dus plassen op het veld en een zeik natte bal.

Helaas was Yvette er niet, ze moest tegelijk een wedstrijd spelen. (welke wel afgelast werd).

Ook Iris was er niet. Doordat de meiden B ook moesten spelen geen aanvulling aanwezig.

Inzet: hard werken en zorgen dat we ons spel konden spelen en gebruik maken van de eventuele ruimte welke we zouden krijgen.

In de eerste helft leek DWS minder last te hebben van de omstandigheden. Ze kregen meer vat op de bal, konden makkelijker combineren en makkelijker afronden. De meiden bleven achter de feiten aanlopen. DWS zat er veel meer op en konden veel tegenaanvallen spelen.

In de pauze de focus hopen te vinden.

Gelukkig hielp die mindset en konden de meiden elkaar veel beter vinden.

Zo startte Rianne met 3 pogingen op het doel, wat ook 3 doelpunten opleverde. Instarten zonder bal en de gaten ingaan. Fijn dat ze soms nog wel luisteren.

We maakten allen meer gebruik van de ruimte die er al lag, maar nu wel werd gevonden. Jammer dat we dan nog heel vaak de zelfde hoek zoeken, waar steeds de keeper stond of paal en lat ons niet verder hielpen.

Van een rust van 12-4 naar een eindstand van 25-15. Een  goede 2e helft waarbij het geloof wel weer teug kwam.

Waar we heel erg blij mee zijn is dat Betül haar eerste doelpunt heeft gescoord!

Volgende week thuis. Een oude bekende HVOS. Altijd leuke wedstrijden.

Rianne viel uit met een enkel blessure. Hopelijk valt het mee. De eerste signalen zijn positief.