HC1: Kunstgras is thuisvoordeel? Toch?

Afgelopen zondag was het kiezen. Spelen bij HS2 of coachen bij HC1. Moeilijk want handballen is wel zo erg leuk dat de coach eigenlijk helemaal dit soort keuzes niet wil maken. Anderzijds, een wedstrijd verplaatsen is ook weer een hoop werk, dus… We coachen HC1.

Aangekomen bij Hellas kwam er een kleine teleurstelling in zicht, kunstgras. Niet anders gewend dan dat Hellas gewoon een teerveld heeft, maar sinds een jaar spelen zij op twee kunstgrasvelden. Dat is voor de uitspelende vereniging meestal een tegenvaller. Maar wat blijkt, spelers van Hellas zijn er ook niet echt blij mee.

Het tempo gaat omlaag, spelen met druk wordt lastiger als de verdediging ver uit staat en dan komt het neer op wisseltjes en vrijspelen.

Tijd dus om maar eens spelers tactisch neer te gaan zetten op basis van de omstandigheden, de meest lichtvoetige speler mid-voor en onderscheppen maar. En Tim deed dat zeker een paar keer goed met zelfs een paar doelpunten op zijn naam als resultaat. Maar door iets compacter te verdedigen om de bewegingssnelheid te omzeilen, namen de andere opbouwers ook hun kansen om de bal te onderscheppen.

Genoeg breaks gelopen, maar ook voornamelijk samenspel wat zorgde voor een flink aantal doelpunten.

De 16-30 winst betekent dat we geëindigd zijn op een tweede positie in deze poule. Eén wedstrijd heeft het gescheeld of het had de eerste plaats geweest. En die hadden we kunnen winnen. Als derde team geëindigd met aantal doelpunten voor en als eerste geëindigd met minste doelpunten tegen.

Een goede basis om de zaal mee in te gaan, alhoewel we natuurlijk weer het keepersprobleem zullen moeten oplossen wat uiteraard zijn impact zal hebben op de wedstrijden.

Hoe dan ook, we hebben behoorlijke stappen gemaakt met spelvaardigheid!

De coach