D1: Stap terug voor twee stappen naar voren

Deze keer mochten we tegen Conventus D1 spelen. Een dispensatieteam. Een team waar de coaches geen hoogte van konden krijgen. Net gewonnen van een team waar wij 30-3 van gewonnen hadden maar heel netjes gespeeld tegen een team waar wij dik van verloren hadden.

Nou willen we het team stappen laten maken en dat doe je door dingen die je leert op de training uit te proberen in de wedstrijd. Wij willen wat meer structuur in de verdediging en aanval. Goed, we zijn heel sterk in break-outs maar wat gebeurt er wanneer we tegen een team spelen die ook snel terug is. Hoe zet je dan een aanval op? Ook in de verdediging willen we graag wat meer structuur. Nu lopen we (letterlijk en figuurlijk) achter de feiten (of tegenstander) aan. We zullen wat meer in een “zone” moeten verdedigen. Dat wil niet zeggen dat je je man moet laten lopen of dat je alleen op je eigen man let. Nee, helaas wordt het niet makkelijker voor jullie meisjes en jongens!

Wij coaches begrijpen dat jullie altijd willen winnen. Maar soms moet je een stap terug doen om er twee vooruit te kunnen stappen.

Ik wil het niet teveel over de wedstrijd hebben. Trefwoorden zoals frustratie, mooie ballen, hele mooie passes, niveau scheidsrechter, spelbederf, hele mooie doelpunten, pech in de afronding, lekker verdedigd, te slap verdedigd, met je man meelopen, TEAMWORK, leermomentje komen op in mijn hoofd en ik laat het daarbij.

We hebben net verloren. (26-24) Maar we hebben veel geleerd. Je zult uiteindelijk meer in een systeem gaan spelen. Dat zullen we blijven oefenen in de wedstrijd totdat we het onder de knie hebben. Dat zullen sommige spelers sneller oppakken dan andere spelers. Laat je dat niet frustreren, geloof in jezelf! De eerste stap is gezet!

Ok dat was dat, nu de verenparade:

River: Je vindt het maar niks dat nieuwe spel en dat liet je ook blijken. Nadat je even afgekoeld was langs het veld heb je je gram gehaald door goed spel en regelmatig de bal onderscheppen bij de tegenstander. Hou vol jongen het komt goed!

Sepp: Hele mooie passes gezien van je en je staat ook vaak vrij op de 6 meter. Knallen maar!

Anoek: Je bent wat meer gewent om te spelen in een systeem en in het midden sta je op je plek. Ook in het doel ben je vaste waarde.

Guido: Keeper in de eerste helft. Een paar mooie reddingen, knap! In de tweede helft hard gewerkt.

Ilse: Structuur in het spel zal jou ook meer liggen. Probeer je frustraties te verwerken in je energie in het spel.

Jillia: Jij hebt stappen gemaakt in de vorige wedstrijden en dat toonde je, je bleef koel en onaangedaan door het spel en klappen van je tegenspeler. Knap!

Romy: Ook jij had wat meer problemen om te wennen met het spelen van posities. Je blijft wel altijd doorgaan en je werkt hard. (Meer kan een coach niet wensen).

Shavano: Verdedigen is niet jouw favoriete bezigheid maar je doet je best! In de aanval echter maak je de meest prachtige goals!

Jullie trotse coaches

Meine en Danny