DA1: One Happy Team

Nog even een korte terugblik op de laatste 3 wedstrijden, waarbij we de punten niet konden binnen halen. Daarbij prima geholpen door een aantal meiden van de meiden B. Daarvoor nog onze dank. In de zaal zal er wel weer de vraag komen en kunnen we hulp wel gebruiken.

Voor vandaag:

De laatste wedstrijd op het veld. Omstandigheden zijn goed, het zonnetje schijnt. Ventura staat 2e in de poule, dus wisten we dat het een zware wedstrijd zou worden. Yvette moest zelf spelen, waardoor Stefan de meiden ging coachen, zijn debuut.

Wat vanaf het begin opviel was dat er een team stond die plezier had in het spelen en samen ervoor wilde gaan werken. Wat bekend is, dat als je er samen voor wil gaan, er meer mogelijk is. Dat bleek ook zo te zijn, de ene aanval na de andere ging vloeiend erin. Blijft nog een punt van aandacht dat er ook verdedigd dient te worden, maar in de goal vandaag een prima spelende Brenda. Dat maakt uiteindelijk dat er een TEAM staat.

Het ging heel snel in het veld. Zeker de laatste 10 minuten van de eerste helft tot een kwartier in de 2e helft. Een klein kwartier, waar de tegenstander weinig vat op ons had. Van 13-9 naar 14-12 in de rust, tot zelfs 15 -15 na een kwartier in de 2e helft. Daarbij zelfs 2 pingels gehouden door Brenda die er lekker inzat.

Na dat kwartier waren helaas de krachten op en zat er aanvallend minder in en bleek dat we moeten blijven trainen om de conditie hoog te houden en 60 minuten te blijven vlammen. Er vielen veel gaten en we konden het niet meer belopen.

Eindstand 26-19 voor ventura.

Een korte samenvatting voor dit deel van de competitie.

Als je komt trainen kan je jezelf onderscheiden.

Als je komt trainen wordt je een team. (was in de laatste wedstrijd duidelijk zichtbaar.)

Als je samen een team vormt kan je winnen.

Als je een team bent heb je meer plezier.

Dus kom trainen om het team groter te maken.

We gaan de zaal weer  in, dus samen kunnen we er meer van maken.

Yvette en de trainers zijn er voor het team, samen kunnen jullie er nog meer van maken.

Zo zie je dat het team aan het groeien is. Iedereen heeft tot nu toe ook kunnen scoren! En als je als team werkt zie je ook dat de keeper kan groeien in de goal, wat weer zijn effect heeft op de wedstrijd.

Over 2 weken de eerste zaalwedstrijd in de ballonhal in Den Hoorn.