Jan Baijensplein

Begin september hebben we het vreselijke nieuws te horen gekregen dat Jan Baijens en zijn vrouw Ria ernstig ziek zijn en niet verder behandeld willen worden omdat dit wederom voor beiden een zware operatie zou zijn met risico’s.

Zeker bij de oudere leden zijn Jan en Ria bekende gezichten. Al voor de fusie van Neptunus en Roda in 1971 was Jan Baijens in 1958 al actief bij de vereniging als speler en later als trainer, scheidsrechter en bestuurder. Ook nadat hij eigenlijk al gestopt was als vrijwilliger, was hij er altijd om te helpen als dat nodig was. En voor menig bestuurder na hem was hij een vraagbaken en raadgever. En ook de laatste jaren was hij meerdere keren per week op de vereniging te vinden om de seniorenteams te zien spelen en met een vaste groep (oud)leden een biertje te drinken.

Als bestuur vinden wij het belangrijk dat nieuwe generaties weten hoe belangrijk het is om zulke leden binnen je vereniging te hebben en wat Jan, als meer dan 60-jarig lid, voor de vereniging heeft betekend was veelomvattend. Maar hoe bedank je zo iemand op zo’n moeilijk moment. Om hem, als verenigingsman in hart en nieren, iemand die jarenlang alles heeft gedaan voor de vereniging, te bedanken en in ons midden te houden hebben wij als bestuur besloten het plein voor de kantine om te dopen tot het Jan Baijensplein.

Op zondag 16 september hebben Jan en Ria de gelegenheid gekregen om in de kantine persoonlijk afscheid te nemen van familie en vrienden en met hen het leven te vieren en te eren. Wij hebben Jan toen een eerste exemplaar van het nieuwe naambord overhandigd. Het officiële naambord is in de maak en zal op een later moment geplaatst worden.

Het terras voor de kantine zal vanaf heden dan ook doorgaan als het Jan Baijensplein.

Het bestuur

 

Jan Baijens tijdens het pinkstertoernooi bij Snelwiek

Teamfoto 11-handbal tijdens uitwisseling met een vereniging uit Hannover

Veldkampioen 1963

Jan Baijens voor een wedstrijd met het afdelingsbestuur 1979

Eerste veldhandbalwedstrijd aan de Rodaristraat in 1971

Teamfoto G-team – Ria Baijens met John Verhoeven en Iris van Uffelen als coach

Ria Baijens tijdens een zaaltraining in gymzaal de Hanrath met het G-team