Leren bij Oranje is onderaan beginnen

De coach had het al eens gemompeld tijdens een training, toen de guppen weer niet goed aan het opletten waren. Tja, met al jaren de HS1 en HT1 op zak, laat het geheugen van “onze ouwe” hem soms ook in de steek. Dus met die diploma’s Hard Slaan en Hard Trainen kom je er met deze guppen niet. Hij noemde het ook soms dweilen met de kraan open. Dweilen, ja dat zouden ze best wel goed kunnen…

Maar soms valt er iets op zijn plaats, het D-spel inruilen voor een meer systematisch spel is iets waar ze gretig naar uitkeken. En soms valt er nog wel meer op zijn plaats; door een ouder die we eigenlijk miss Activity gaan noemen aangezien ze meestal wel behoorlijk aanwezig is in de activiteitencommissie. Want die krijgt het gewoon voor elkaar om voor de hele groep een uitje te winnen van ongekende aard!

Mee oplopen met vlaggen bij de EK-kwalificatie wedstrijd van Heren Nederland in Sittard. En om onderaan te beginnen waar ze al zo goed in zijn, het mannenzweet van de vloer DWEILEN tijdens de wedstrijd!

Dus even de boel aanvullen tot de gewenste 10 man met wat guppen uit D1 en op naar Sittard! En dat is best wel een eindje tuffen. Waar sommigen net in een file terechtkwamen, terwijl anderen al aangekomen en wel aan tafel gingen zowat zittend naast het hele herenteam van Nederland.

Tja, en als je daar dan toch bent, dan neem je uiteraard maar meteen een fotootje met Dani Baijens…


De groep die nog onderweg was heeft maar even een Mac gescoord. Ja ja, jummie jummie wordt met open mondjes ontvangen. En zo hoort het, tenslotte willen we weer veel calorieën te verbranden hebben voor aankomende wedstrijd in de zaal! Ja, ook daar zal je mond wel openvallen maar dan om te snakken naar zuurstof stelletje kr.. euh lieverds…

 

En wat intussen in Sittard op tafel neergezet werd deed zelfs de coach zijn maag knorren toen deze foto’s op de groepsapp zichtbaar werden.

“Hoezo? Was je er niet bij dan?” “Euh… Nee”. Evenzogoed ook de verraste reacties toen de coach diezelfde donderdagavond de kantine van Roda ‘71 binnenstapte. “Ging je niet naar Sittard?”

“Nope, en we hebben daar vele redenen voor…! Ik heb nu vakantie en kan die vervelende pest knapen missen als… euh.. ik mis ze eigenlijk best wel…”

Desondanks, na de 50ste wijziging zaalwedstrijd/terugtrekking/mutatie waren we nog druk genoeg met het regelen van zaken zodat we aankomend weekend ongestoord kunnen beginnen aan het zaalseizoen.

Dus nee, de coach was er een keertje niet bij.

Of was die “ouwe” er toch?…

Nope, we hebben Ziggo en we hebben een mobiel en een stel guppen die hun eerste uitje met hun nieuwe trainer voor volgend seizoen al in de pocket hebben 😉

Genoten van een mooie EK-kwalificatie wedstrijd waar de Nederlandse heren hebben gewonnen met 35-25!

 

 

 

 

 

IMG-20181025-WA0015
Links 2 3 4
« van 9 »