HC1: Herfstweer op komst

Herfstweer? Nou eigenlijk zware storm als het gaat om de revanchematch, want de C-tjes zijn gebrand op een zoete overwinning van ongekende aard. Vier spelers missen is één ding, maar dan ook weten dat je een zaalseizoen ingaat zonder vaste keeper is een ander. Waren we voltallig geweest, dan had het feitelijk niet zoveel uitgemaakt wie keept. Verdedigend is het dan net wat solider en komen we sneller in het spel in de aanval. “Willen we D-spelers als extra wissel?” “Nee doe maar niet, die spelen niet ons spel”. Tja,… Daar hebben ze wel een punt. Iedereen was blij geweest met Guido als keeper, maar een speler zou volgens het team meer in de weg lopen omdat die niet weet wat druk zetten is. Leuk he, wat worden ze toch snel volw… hahaha!

Niet alles liep vandaag even lekker, totdat er weer druk vanaf de hoek werd gezet met het vertrouwen om door te spelen. Op die momenten en de verrassingen die we nog in petto hadden, kwamen we een heel eind.

Het feit dat er aardig wat kaarten en twee minuten vielen is nieuw voor ons. En dat is gewoon een kwestie van accepteren en vooral goed luisteren waarom. Dan weet je waar je de volgende keer iets mogelijk kan aanpassen in je spel zodat je niet naast geel ook twee minuten krijgt. Dat is heel lastig, zeker als er zaken, die we het hele seizoen al als normaalste zaak van de wereld beschouwen, nu ineens bestraft worden.

Dat heet “interpretatie van het spel” en de truck is om te leren je aan te passen naar de verwachting zonder dat dit direct van invloed is op je spel. Dat is het spelletje “lezen van de scheidsrechter” maar dat zijn er maar heel weinig die dat kunnen (en dan heb ik niet over het team). Dat is heel lastig en ik kan me daar de enige frustratie goed voorstellen.

Desondanks blijft de coach bij zijn punt, interpretatie van de een en lezen van de ander zijn ook zaken die in een volwassen handbalspel steeds vaker naar voren zullen komen.

De 21-18 verlies is dan wel even slikken, als… Dan hadden ze al minstens 11 punten minder gescoord.

En als… Dan hadden we er nog even 10 meer ingegooid. Tja, dan wordt het verdacht veel de score voor de revanche met 28-10…

De coach