D1: Fris uit de vakantie

Deze keer mochten we tegen HVOS spelen. Shavano kon helaas niet meedoen maar sinds het zaalseizoen hebben we twee “nieuwe” D1 spelers: Anouk en Laura. Dus we hadden gelukkig twee wisselspelers.

Nu hebben we in het veldseizoen al een keertje tegen HVOS gespeeld. Het is een team met een aantal goede sterke spelers die niet vies is om stevig te verdedigen. De wedstrijd in het veldseizoen verloren we met 25-13.

Wanneer je als coaches (en trainers) stappen wilt maken en nieuwe dingen de kids wilt laten uitvoeren is het altijd spannend hoe ze dat oppakken. Begrijpen ze wat je ze wilt leren?

We zijn tijdens de trainingen hard aan het oefenen met een 3 -3 verdediging. Ook posities invullen in de aanval is iets waar we hard aan werken.

Voor de wedstrijd hebben we afgesproken met het team dat we in een 3-3 verdediging gingen staan en dat de voorste 3 rond de 11 a 12 meter hun positie gingen innemen. Reden daarvoor was dat in de vorige wedstrijd HVOS de ruimtes tussen de linies heel goed benutte. Door het compacter te maken gingen we dat element tegen, plus we kregen dan ook meer mogelijkheden voor break-outs. Ook uitgelegd dat de posities in de aanval goed bezet moesten worden.

We gingen van start en het verdedigen ging heel goed. De kids bleven heel compact staan en de break out liepen ook als een trein. Helaas werkte de bal niet echt mee. Het leek wel een stuiterbal. Maar we bleven goed aan elkaar gewaagd. Zodra HVOS er 1 scoorde. Maakte wij er 1. In de tweede helft van de eerste helft zag je dat de voorste 3 spelers meer naar voren liepen. Er kwam meer ruimte tussen de linies waardoor HVOS makkelijker kon scoren. We lieten het helaas een beetje lopen. Ook in de aanval werden een aantal overtredingen door de tegenstander helaas niet opgemerkt door de scheidsrechters. Dit alles zorgde ervoor dat we in de rust met 16-8 achterstonden (waarvan er 5 van de tegenstander, denk ik, in de laatste 5 minuten)

In de rust hebben we tegen de kids gezegd dat we ze heel goed vonden spelen. Ze zagen er in ieder geval moe genoeg uit.

In de tweede helft gingen we goed van start en liepen we een beetje in. Ook de tribune liet zich steeds meer gelden. (ja de ouders vonden het ook spannend). We speelde heel goed. Helaas werkte de bal niet goed mee en ook de ruimtes bleven te groot. Tips aan de spelers: Blijf kijken naar elkaar. Er staan er ZES in het veld. Beweeg in het veld. Als je stilstaat ben je makkelijk te verdedigen. Zet druk met de bal. Ach ja… jullie weten het wel.

Helaas verloren we deze wedstrijd met 25-20

(We hebben dus de tweede helft gewonnen met 9-12! Whoohoo!!)

Wij als coaches hebben genoten van deze wedstrijd. Wat een inzet! Wat een strijd! Wauw.

Jillia: Fel als altijd maar blijft ook goed kijken. De actie dat je verdediger (en de rest van de spelers) van je wegliep omdat ze dacht dat je ging overspelen zal ze niet snel vergeten. Je liep dankbaar door naar de 6 meter en knalde hem erin.

Anoek: Je werkte hard in de verdediging en liet wat meer je tanden zien in de aanval en de verdediging. Ga zo door! Je bent hartstikke sterk. Ook in het doel was je weer heel belangrijk!

Guido: In het doel ben je op je gemak. Je hebt een paar prachtige reddingen gemaakt. Eentje met de punt van je voet. Top! Ook in het veld heb je hard gewerkt! Probeer in het veld wat meer je stempel te drukken.

Sepp: Een paar prachtige passes heb jij gegeven in het veld. Jij kijkt goed naar je medespelers. Ook in de verdediging stond jij je mannetje!

Romy: Als jij aan de bal komt, ken jij maar 1 richting, naar het doel en niemand houd je tegen. Wat ben jij sterk zeg!

Ilse: Dat handje. Dat handje die de bal net wegtikte voor een vrijstaande speler van de tegenstander waardoor Anoek de bal makkelijk kon pakken voor een break-out. Dat zijn belangrijke acties! In de aanval sta je ook goed op je positie waardoor andere meer ruimte hebben.

River: Je was weer lekker op dreef. Ook de opmerking dat je door moet lopen naar de 6 in een break out en dat hard gooien i.p.v. toverballen heb je goed opgepakt in deze wedstrijd. De keeper van de tegenstander heeft ze alleen voorbij horen komen. Top!

Laura: Je hebt wel vaker meegespeeld als D2 speler, maar dit was je eerste officiële wedstrijd. Zoals altijd werk je hard, heel hard en je durft ook te gooien op het doel. Hou dat vast! We zagen zelfs een sprongschot van je! Helaas gingen ze naast. Maar wees gerust je ben sterk en voor niemand bang die doelpunten komen nog wel!

Anouk: Snel maar ook met durf. Zoveel durf zelfs dat je door de gehele verdediging van de tegenstander dribbelde en scoorde! Wauw! In de laatste seconden van de wedstrijd maakte je weer een goede actie. Helaas haakte een verdediger je arm (normaal 2 minuten).

Wat ik heel moedig en knap vond was dat je de strafworp zelf wilde nemen. Daarvoor heb je durf nodig en daar willen wij altijd meer van hebben. Helaas, je miste. Volgende keer neem je hem weer!