HS2: DES’72/Saturnus’72 – Roda’71

De heren 2 zijn op zondagmiddag begonnen aan het zaalseizoen met een overwinning in Papendrecht. Het was voor nieuweling Jasper (Sjors) zijn eerste wedstrijd voor Roda en met dank aan Jasper en Stefan waren er twee wissels.

De eerste minuten moesten de heren kennelijk nog wennen aan de nieuwe samenstelling, want er stond een achterstand voor Roda op het bord. Deze groeide echter niet groter dan twee punten verschil en na tien minuten wennen was de score omgedraaid. De tweede fase van de eerste helft verliep soepel met een aantal mooie doelpunten en break-outs. Halverwege was daardoor de voorsprong voor Roda uitgelopen tot 10-16.

In de rust werd de eerste helft geëvalueerd en werden plannen gemaakt om de voorsprong uit te breiden. Dit bleek echter wat te voorbarig, want na wat wisselingen in de opstelling slonk de voorsprong van Roda naar 4 punten in de beginfase van de tweede helft. De heren wisten zich na deze dip snel te herstellen en het goedlopende aanvalsspel uit de eerste helft weer op te pakken. Bovendien volgden er nog een aantal goede break-outs opgezet door keeper Alex.

Na een leuke en sportieve wedstrijd stond na 60 minuten een eindstand van 19-30 op het scorebord en zo begint Roda met 2 punten aan het zaalseizoen. Op naar volgende week zondag wanneer de heren van De Treffers op bezoek komen.