D1: To do lijstje

Dit weekend mochten we tegen Atomium spelen. Een team waar we van konden winnen als je naar hun uitslagen keek. Maar ja, de wedstrijd moest nog wel even gespeeld worden. Iedereen was aanwezig en vol energie. Als je vroeg moet spelen is het een voordeel dat de zaterdag training bij de handbalschool niet doorging bij een hoop spelers.

Ok, iedereen uitgerust. Check!

Nu hebben we de afgelopen twee wedstrijden klop gekregen tegen teams waar we qua niveau tegen aan schuren maar nog net niet genoeg. Heel frustrerend voor het team. Dan heb je als team ook nog twee coaches die van alles van je verwachten in de verdediging en de aanval. Wij, als coaches, besloten dat we deze wedstrijd dit alleen vóór de wedstrijd zouden aankaarten maar verder niet meer over zouden hebben tijdens de wedstrijd.

Ok, coaches gaan niet zeuren. Check!

Het begin van de wedstrijd was nogal chaotisch. We onderschepte de bal goed maar de afronding was net niet goed. Cirkel maken, niet goed aangooien, niet goed vangen, ach je weet wel het bekende riedeltje. De tegenstander maakte echter die fout niet en zette het eerste doelpunt. Ai! Het zal toch niet… Het bleef nog een tijdje chaotisch maar in het verloop van de wedstrijd kreeg Roda de overhand d.m.v. breaks en onderscheppingen.

Dat zit wel goed!

Ok, break-outs en onderscheppingen. Check!

Tijdens het spel zag je dat de meeste kids veel speelplezier hadden. Ze bleven doorgaan en doorgaan. Ook ZELF durven doorgaan met de bal en proberen te scoren ging heel goed! Dat zien de coaches heel graag!

Ok, durf. Check!

In de verdediging was het ouderwets chaotisch. Van het zone verdedigen was geen sprake.

Dat resulteerde regelmatig dat we iemand met zijn tweeën verdedigden en dus dat iemand van de tegenstanders vrijstond. Nu was het niveau van de tegenstanders niet heel hoog waardoor hele grote kansen van de tegenstander niet allemaal verzilverd werden.

Ok, verdediging organiseren. Nog aan werken!

Al dat durf en aanvalsdrift is heel mooi om te zien maar we moeten leren dat meer te kanaliseren. Dat doe je door te blijven kijken naar je medespelers en je medespelers vrij te spelen. Ook het bewegen in de aanval is superbelangrijk. We kijken nu te vaak naar een actie terwijl we stil staan. Beweeg! Een aanval mag ook langer duren dan drie keer overgooien. Maak het veld breed in de aanval, zet druk en speel af.

Ilse en Laura lieten zien hoe het moet. Ilse zette druk op de rechter opbouw en toen de hoekverdediger en de opbouwverdediger haar gingen verdedigen speelde ze af naar de instartende Laura die de bal ving in haar loop en een prachtig doelpunt maakte. Top!

Ok, aanval opzetten. Nog aan werken!

In de tweede helft gingen we vrolijk verder met de break-outs en onderscheppingen. We zijn gewoon een maatje te groot voor de tegenstander. Leuk voor jullie maar ik zie jullie liever spelen tegen een betere tegenstander, daar leren jullie meer van.

Eindstand 8-28

Ilse: Uiteindelijk kreeg je wat je wilde. Doelpunten. Dat is onvermijdelijk met zo’n goed schot. Je bent een echte teamspeler en in overspelen al wat verder dan andere spelers. Laat dat niveauverschil je niet frustreren in je spel en je spelbeleving.

Anoek: (AKA Noek): Een vaste kracht in het veld. Als keeper heb je heel veel break outs gegooid. Jij kan goed mikken! Laat je aanvallende kracht wat meer zien.

Anouk: (gewoon Anouk): Ik zie je gewoon groeien per wedstrijd. Je durft steeds meer zelf te gaan en dingen uit te proberen. Wees niet bang om fouten te maken!

Romy: Ja, als jij 1 op 1 naar de keeper gaat is het kat in het bakkie. Je bent sterk en gooit hard. Neem de ruimte in de aanval (ga op 14 a 15 meter staan en start in zonder de bal) zodat je nog moeilijker bent om te stoppen!

Jillia: Bijna een wedstrijd gespeeld zonder een doelpunt te maken. Ai! Maar je was zeker niet onzichtbaar in de wedstrijd! Je bent sterk en eigenwijs (soms te…). Hou dat vast!

Sepp: Op een of andere manier sta jij altijd vrij. Deze wedstrijd maakte je GEEN cirkel en dat resulteerde in een aantal doelpunten die je er knap inschoot. Je favoriete plek is in de hoek. Oefen het schieten vanuit de hoek. Springen naar de 7 meter, lang zweven en erin knallen!

River: Dit was meer een wedstrijd waarin jouw favoriete spel wordt gespeeld. Chaos. Ik zie de meest gekke doelpogingen van je en het gekke ervan de meeste zitten. Top! Je onderschept vaak omdat je heeeeeeeeeeeel gefocust bent op de bal. Dat is goed maarrrr… (daar komt ie) je vergeet daarbij ook dat je bij je man/vrouw moet blijven in de verdediging.

Shavano: Supersterk in de aanval. Ook jouw favoriete plekje is de hoek. Je stuiter schot is fantastisch! Oefen ook het springen en passeren. Je bent sterk zat!

Guido: Zoals altijd zonder vrees als keeper. Je stond vaak op de juiste plek. Ook jij gooide veel break-outs. In de aanval zien ze je helaas vaak over het hoofd. Laat van horen!

Laura: Sterk en fel. Vooral de actie samen met Ilse was prachtig om te zien. Ook jou zie ik steeds meer durven. Blijf zo doorgaan!

Jullie trotse coaches (check!)

Meine en Danny