HC1: Opmars naar die ene wedstrijd

Zoals het nu lijkt, komt het slechts aan op die ene verloren wedstrijd. De wedstrijd met overdadig veel geel en tijdstraffen zou je zeggen. Echter mochten we vandaag ook wat gele kaarten en tijdstraffen ontvangen. Hmm,… Het zou aan de scheidsrechter kunnen liggen, maar…?

Toch maar weer even tijd om komende weken te besteden aan het frontaal verdedigen. Bovendien, het is ook hoe je jezelf presenteert naar een scheidsrechter. Een “oeps, sorry” werkt meestal beter dan de nu wat eigenwijze blikjes van “ach, ja,… jij weet het beter he…”

Dat de coach vervolgens zijn afkeurende nee-schudden moest introduceren om de scheidsrechter iets te beïnvloeden, is een tactisch besluit geweest. Maar de scheidsrechter had gewoon gelijk.

Dit wat betreft het verdedigen dus, daar weer even de aandacht op.

Voor de aanval weten we het wel… GEDULD!!

Vertrouwen in het doorspelen bij druk en niet eigenwijs willen afronden als je op twee verdedigers afstormt. En als de volgende dan ook niet kan afronden, door naar de hoek waarbij de hoek weer gewoon druk gaat zetten en de opbouwer de tijd geeft om weer in te starten.

Simpel toch? Maar ook de senioren-teams hebben hier problemen mee hoor!

Voorlopig weer de punten gepakt met een 14-29 winst tegen Atomium.

De coach