D1: Het muntje

Het is alweer bijna een week geleden maar jullie hebben nogeen wedstrijdverslag te goed van de wedstrijd tegen Twist. Dat het eenmoeilijke wedstrijd ging worden was bij ons (de coaches) bekend. Twist staatnummer twee op de ranglijst en heeft gewonnen van teams waar wij van verloren hebben. Verder zitten wij in een fase dat we leren een andere speelstijl tespelen. Compact verdedigen en breed aanvallen.

Desondanks begonnen we goed. We waren bewegelijk en maakten snel twee doelpunten achter elkaar. Maar Twist maakte al snel gelijk en maakte vooral door break outs veel doelpunten, een kracht die wij ook onder de knie hebben.

De kids probeerden breed aan te vallen, maar de snelheid en dreiging richting het doel ontbrak. Zodra we dat wel deden waren we er zo doorheen. Waarom doen jullie dat niet altijd! Aaaaah. Het is zo mooi om te zien.

Verder kwam het team achter een tweede reden waarom je niet te dichtbij de verdediging moet staan. (Eerste reden is dat je ruimte voor jezelf kan creëren). Je krijgt break outs om je oren. Blijf nadenken. Wanneer er aan de ene kant ingestart wordt laat je dan zakken zodat je eventuele break outs kunt stoppen.

Praten en in een organisatie spelen wordt steeds belangrijker. Praten kunnen jullie goed tijdens de training, doe dat dan ook tijdens de wedstrijd! Waarschuw elkaar! Neem van elkaar over!

Jullie kunnen allemaal goed handballen, maar we zullen nog meer als een team moeten spelen en ik weet zeker dat dat gaat lukken. Dat muntje gaat nog vallen!

In de tweede helft bleven jullie goed doorgaan ondanks dat jullie het spelen in het nieuwe systeem moeilijk vinden. Knap! Blijf proberen! Jullie krijgen het steeds beter onder de knie.

Eindstand 15-26 (waarvan 10 doelpunten van twist via break out(leermomentje)).

Jullie trotse coaches

Meine en Danny