Vandaag hebben de Dames Junioren laten zien dat als je met elkaar samenwerkt, je het beste resultaat krijgt.

We moesten om 12.45 uur spelen in Noordwijkerhout. Kortom een uur rijden. Gelukkig was iedereen op tijd en al op tijd omgekleed.

Aangezien Yvette op gelijke tijdstip elders moest spelen was ik gevraagd om als interim te coachen.

Bij binnenkomst was Iris haar zus aanwezig en werd gevraagd of ze haar handbalschoenen bij zich had. Helaas niet, maar een van de meiden had een extra paar, waardoor we een extra wissel hadden aan de rechterzijde.

Wat van belang was dat we hard samen moesten werken! Dat moest anders dan de wedstrijd ervoor.

Zo begonnen met een snel doelpunt tegen. Niet goed samengewerkt, dus de meiden erop aangesproken.

Daarna ging het met name in de verdediging beter en kon Brenda lekker haar reddingen maken.

Maar ook tweemaal een tegenaanval, waarbij er erg slecht werd teruggelopen om te verdedigen, maakte uiteindelijk een 6-6 ruststand.

De interim-coach was daar zacht gezegd niet blij mee en maakte dat duidelijk aan de meiden in de pauze.

Er moesten enkele zaken duidelijk veranderen om de wedstrijd te doen kantelen. Gelukkig was het niet tegen dovemans oren gezegd. De meiden gingen zeer fanatiek uit de startblokken en binnen 5 minuten was er alweer een marge opgebouwd van 3 doelpunten. Deze marge hebben de meiden niet meer losgelaten. Het verschil bleef ongeveer 2-3 doelpunten.

Iedereen in het team werkte hard en de verdediging zat goed dicht en Brenda stond als een huis.

Iedereen deed zijn werk en iedereen wilde een stapje meer zetten dan in de eerste helft.

Goed werk meiden een verdiende overwinning: 15-17.

Of komt het doordat de opa en oma van Ginger er weer waren, de vorige keer wonnen we ook.

Het was leuk om jullie te coachen, volgende keer zal ik iets rustiger zijn… (maar ben te fanatiek).

Laten we deze mooie 4 plek houden of proberen nog verder te komen.