HC1: Druk druk druk…

Was het onder druk? Of onderdruk? In ieder geval niet zonder druk!

Breed en diep in de verdediging, ietsje compacter dan de Hellas en Oliveo maar niet zo compact als menig ander, oftewel de “normale” 3-2-1 verdediging waarin een onderscheppende poging niet meteen leidt tot gatenkaas achterin.

Druk zetten vanaf de hoeken en het begint nu wel eenieder die op de hoek staat duidelijk te worden. Thijmen heeft het helemaal in de gaten, want bij een niet oplettende verdediger betekent dat meteen voor eigen kans gaan en dat leverde hem zelfs drie keer een doelpunt op!

Break break break, interceptie is meteen wegwezen!

Nog iets te weinig kaas gegeten van de loopwegen met 3 man, eenieder gaat wel snel naar voren maar eigenlijk zonder echt na te denken, iets om maar eens aan te stippen bij een training.

Truckjes zoals hard roepen “links” of “rechts” waarmee een speler in balbezit zelf al meteen weet waarnaar te kijken, want tenslotte roepen we het als de loopweg binnen enkele stappen hinder zal ondervinden en je tijdig naar de juiste kant kijkt om je bal door te spelen.

Bij tijd en wijle weer even “de 5” oefenen, het mag als we zoveel voorstaan en dat ging niet slecht! Als je maar begrijpt dat “de 5” exact dezelfde drukpunten bevat als dat je gewoon druk van links of rechts zet, het is alleen druk zetten door andere spelers.

Waar we nog echt op moeten oefenen? De timing van het instarten en van waaraf beginnen als opbouwer. Pas dan komt het druk zetten helemaal tot zijn rechts als de tegenovergestelde opbouwer zonder enige hinder zijn weg richting doel vindt!

Met de 32-10 winst tegen de Meeuwen blijkt maar weer duidelijk dat we absoluut de goede kant op gaan!

De coach