D1: Als een Team

Zaterdag mochten we weer aan de slag op het veld. Deze keer tegen Savosa D2. Een team waar we nog niet tegen hebben gespeeld in dit zaalseizoen. Zoals altijd checken we even wat voor resultaat de tegenstander tegen andere teams heeft behaald. Dat was een wisselend beeld. Mmmm… even afwachten wat we tegen zouden komen in het veld.

We konden lekker warmlopen in het kleine zaaltje en tijdens het warmlopen gaven we de kids nog tips. Nog even gooien en beginnen maar…

Afgesproken dat Anoek in de eerste helft op de cirkel ging staan om als aangooipunt te fungeren. Of dat idee werkte is nog onder beraad maar het zorgde in ieder geval wel voor diepte in het spel.

Bij de tegenstander speelde een meisje dat zelfs groter is dan Romy en een stuk flinker van postuur. Het was dus wel mooi om te zien dat Ilse haar goed verdedigde. Een meisje dat ongeveer anderhalve kop kleiner is en zeker de helft van het gewicht van haar tegenstander.

Wat was je belangrijk voor het team!

Ondanks het goede spel stonden we in het begin snel 0-2 achter. Maar wij hadden nooit het idee dat we zouden verliezen. Jullie werkte goed en hard en langzamerhand kregen jullie grip op het spel. Door spelers vast te zetten en ballen te onderscheppen kwamen we snel weer op 2-2 en gingen we snel verder met scoren.

Met snelle breaks van o.a. Sepp bleven we Savosa onder druk zetten. Sepp je hebt een aantal kansen gekregen. Helaas zijn ze er niet in gegaan. Blijf proberen en hou het simpel. Maar wat me vooral trots maakte waren de passen tijdens de break-outs. Je hebt een paar mooie ballen gegeven aan je teamgenoten.

We hebben een aantal hele snelle spelers in ons team zitten. River is er zo één. Sneaky pikt hij de bal van je af. River, focus je gedachten. Het gaat zo snel in je koppie dat je lichaam niet altijd je idee kan uitvoeren.

Maar zo hebben we ook een andere speler. Haar naam is Anouk. Anouk wat groei je snel in je spel. Je krijgt steeds meer zelfvertrouwen en in de break-outs ben je trefzeker. Jouw beste actie was de passeer actie tijdens een break out. Ook in de verdediging was je heel scherp en fel. Zo scherp zelfs dat je tegenstander je op je arm sloeg uit frustratie. Niet leuk, maar zie het als een compliment.

Zo heb je snelle spelers en sterke felle spelers. Een felle speler is bijvoorbeeld Jillia. Ook jij had de taak die grote dame te beteugelen. Dat ging goed. Soms was je te fanatiek. Als linkspoot verras je altijd de verdediging en ook nu gooide je ze regelmatig erin.

Wanneer onze verdediging gepasseerd werd hadden we nog steeds twee uitstekende keepers staan. Guido en Anoek. Door jullie break out hebben we veel doelpunten gemaakt. Anoek je hebt goed gevoel in het veld, je staat vaak vrij helaas zien ze het niet altijd en dat geldt ook voor Guido. Guido je hebt goed geschoten helaas gingen ze er net niet in. Je gaat steeds meer durven. Top!

Laura. Ook jij was goed aanwezig in deze wedstrijd. Ik zie je vaak lachen en dat is altijd goed om te zien. Je kan heel hard schieten en dat heeft de tegenstander geweten. BOEM!

Soms kregen we weinig beweging in de aanval en dan is het altijd lekker om een speler als Romy te hebben. Ze breekt door de verdediging en maakt zelf de actie/doelpunt. Heel goed!

Handbal is een teamsport. Je wint als team en je verliest als team. Hard werken is altijd belangrijk. Het veld breed houden is belangrijk daardoor kunnen andere scoren. Dat is ook een beetje jouw goal. Shavano, je bent het niet gewent om niet te scoren maarrrrrr… handbal is veel meer dan scoren. Druk zetten, verdedigen, veld breed houden enz.. Je deed het allemaal. Heel goed!

In de verdediging ging het een en ander af en toe verkeerd (Stonden we bijvoorbeeld met twee spelers 1 tegenstander te verdedigen) waardoor Savosa kansen kreeg en af en toe het net vond. Blijf praten en kijken wat je aan het doen bent.

In de aanval ging het bewegen beter dan de vorige wedstrijden. Tip: Hou het simpel. Geen ingewikkelde passjes, rare schoten enz…

We waren lekker bezig in de verdediging en de aanval. Wat me vooral opviel was dat er vaak gekeken werd naar de medespeler. Dat werd heel goed gedaan. Hou dat vast!

De ene goal na de andere gingen in het doel van Savosa en we bleven maar doorgaan. De eindstand werd uiteindelijk 22-8.

Op naar de volgende wedstrijd!

Jullie trotse coaches

Meine en Danny