HC1: Gestaag de weg volgen

Afgelopen weekend mocht HC1 zich op het veld melden tegen Oliveo HC2, een team waarvan we bij voorbaat aan konden nemen dat zij dezelfde verdediging zouden gaan neerzetten zoals Hellas dat doet. Betekende dat wij het spel druk vanaf de hoek niet zullen uitvoeren aangezien de hoekspeler nauwelijks aanspeelbaar zal zijn omdat de opbouwers nog niet echt weten hoe zij de bal zouden moeten brengen naar de hoek als er een verdediger voor hen staat.

Anders dan bij Hellas, kwam het zelf voorlangs instarten en kaatsen, 1-2, give-and-go of hoe je het maar noemen wil (is allemaal hetzelfde) slecht op gang. Ook dit had weer even tijd nodig voordat die omschakeling was gemaakt. Enkele spelers blijven volledig stil staan terwijl er toch duidelijk is gezegd dat hoeken OOK een rol spelen in dit geheel. Het komt niet vaak voor, dus dan is dat ook gauw vergeten kennelijk. Het is niet alleen maar het “dingetje” wat we moeten doen boyz…

Maar al met al begon duidelijk te worden dat de inzet vanaf het midden heel vaak tot een vrije cirkel leidde of diverse gaten vielen waar simpelweg een direct pad was richting doel.

Met zo af en toe een break ertussen kwamen we verrassend toch op een eindstand van 35-15 die we ervoor niet hadden verwacht.

Tijd voor wat rust, een kerstvakantie, niet te veel oliebollen eten want op zondag 6 januari spelen jullie tegen Gemini met een niet al te sterke voorbereiding. Geen training, ad interim coach en twee hele goede keepers!

Daarna hebben we iedereen een keer gehad zodat we wat beter weten hoe we alle volgende wedstrijden moeten benaderen.

Nog twee trainingen te gaan en daarna fijne dagen toegewenst en tot maandag 7 januari!

De coach