D2: Wat een resultaat!

En dat met een paar nieuwelingen! Afgelopen zaterdag speelden we de laatste wedstrijd van 2018, thuis in onze hal. De tegenstander van deze week was DWS. Voor ons een nieuwe tegenstander. In de stand, stonden zij net boven ons op nummer 3. Dus best een wedstrijd die alle kanten op kan gaan. Helaas konden Nissa en beide Anne’s deze keer niet meedoen. Maar hebben we nog wel genoeg wissels omdat Amira en Zainab ook inmiddels tot de vaste kern van onze D2 behoren.

Gelukkig starten we de wedstrijd goed en  zijn de eerste doelpunten aan onze kant op het scorebord bij te schrijven. Een ware strijd ontstaat, en een paar spelers van DWS weten ook regelmatig het net te vinden aan onze kant. Neemt niet weg dat onze keepers Jesse en Joshua weer een knap staaltje keepwerk laten zien en menig bal gewoon word gehouden, zelfs een paar keer gevangen door de keepers.

We gaan de rust in met een 8-5 voorsprong en na de tweede helft staat er 17-10 op het score bord in ons voordeel! De tegenpartij is of niet zoveel tegenstand gewend, of wellicht spelen ze altijd zo, maar de frustratie lijkt de overhand te nemen van een wedstrijd die er naar uitziet om verloren te gaan worden. 2 jongens zijn flink fel, en dan met name tegen onze meiden. En zodoende liggen ze regelmatig met elkaar in de clinch. Isabel krijgt haar eerste gele kaart, waar ze reuze trots op is. Het was wel een beetje uitgelokt. Neemt niet weg, dat dit erbij hoort en we met hooggeheven hoofd het veld verlaten.

De coach is erg trots op jullie, snel overspelen, en geen boogballetjes meer. Jullie hadden al snel in de gaten dat de tegenpartij er vaak tussen springt en daar spelen jullie gelijk op in, en de gevaarlijke ballen worden al gauw achterwege gelaten. Ook het eerst dribbelen en dan pas kijken of je kan overspelen is er redelijk uit. Nu nog leren om in de aanval meer vrij te lopen, en in te starten zonder bal.

Het verdedigen gaat bij de meeste kids prima, onze nieuwe teamleden kunnen daar nog een beetje op oefenen, maar het onderscheppen van de bal doen ze als de beste!! Door onze overwinning staan we nu weer op de 3de plek, (kijken we even niet naar het aantal gespeelde wedstrijden)  en daar ben ik heel trots op!

We komen van ver (vorige competitie onderaan… ) en dan is de derde plek een hele mooie prestatie!! Na de feestdagen, gaan we verder strijden, en hopen we bij de eerste 3 te blijven. Op 5 januari spelen we onze eerste wedstrijd in 2019, tegen Vires et Celeritas, vol goede moed hopen we op wederom op een winstpartij.

Voor nu wens ik iedereen fijne feestdagen en een gezond en sportief nieuwjaar.