DS2: Denderend gelijkspel

De eerste wedstrijd van de Dames2 in 2019 was een denderend spektakelstuk. Onder leiding van Erik hebben de duifjes van Roda 16-16 gelijkgespeeld, maar gevoelsmatig gewoon gewonnen.

Tijdens de eerste helft gingen we ook gelijk met 7-7 de rust in. Was geen bijzondere eerste helft, maar je merkte wel dat de meiden van Indus geïrriteerd begonnen te raken. Zij hadden hiervoor namelijk in hun ds1 ook al verloren van onze DS1 (gefeliciteerd meiden!). Hun aanvoerster bleef maar schreeuwen dat ze het tempo moesten opvoeren en nog sneller die wissels lopen.

Dit kwam in de tweede helft duidelijk naar voren. Hun eerste aanval was meteen raak. Maar Roda slaat terug. Letterlijk en figuurlijk, want op een goed moment hadden zowel Steffie als Maegan beiden geel en 2 minuten tijdstraf te pakken. We kwamen in ondertal achter tot 14-10 door 2 penalty’s tegen en 2 break-outs. Voor Indus was de winst al binnen, maar met nog 12 minuten op de klok dachten onze meiden daar anders over. Met de onvermoeibare Patricia en Danielle, en het snelle duo van Karin en Maegan kwamen we op 15-15 gelijk met nog 1 minuut op de klok. Wie nu het winnende doelpunt zou maken, had de wedstrijd beslist.

De irritaties was onder de tweeling nooit weggezakt. Integendeel. We hadden hun strategie en wissels vanuit het midden ontzettend goed door, maar konden ons hoofd toch niet koel houden waardoor we in de laatste minuut toch een penalty tegen krijgen. Nicole is onze fantastische nieuwe aanwinst als keepster die geweldig heeft staan keepen, maar deze bal was niet aan haar: 16-15. Met nog 20 seconden op de klok geven we nog een keer gas. Naar de middenlijn. Balletje rond. Verdedigingsfout door de meiden van Indus. Wij krijgen nog een vrije bal en daarbij was de tijd voorbij. Iedereen kan zich nog wel de spannende wedstrijd tussen Nederland-Spanje tijdens het EK voor zich halen waarin Lois Abbingh de winnende doelpunt maakt met nog 2 seconden op de klok, en eigenlijk is onze Danielle net als haar. De meiden van Indus stonden met z’n zessen in een muurtje met de handen steevast omhoog. Danielle gooit met een boogje hierover heen. Tegen de keepster aan. Maar met zo’n geweldige kracht dat de keepster hem wel heeft, maar door de klap gewoon doorlaat: 16-16!! Wat een winst!

Dit belooft heel wat voor de resterende wedstrijden in 2019! Ben trots op onze duifjes!