DA1: Een goede afsluiting van 2018

De kerst is voorbij, maar ik kan jullie dit verslag  niet onthouden. De laatste wedstrijd van 2018 was uit tegen de nummer 2 Westlandia.

Zoals al eerder beschreven is dit een poule waarin alles mogelijk is. Iedereen kan winnen en de verschillen zijn erg klein. Met dit in het achterhoofd al vroeg verzameld.

Yvette kon maar een halve wedstrijd coachen en had mij gevraagd te ondersteunen. De tactiek was duidelijk: samenwerken en proberen de tegenaanval tegen te gaan. Met name het samenwerken ging goed, wachten op de kansen die we zouden krijgen en dan  toeslaan. Yvette had iedereen duidelijk ordes gegeven en deze werden de eerste helft vooral goed uitgevoerd.

Ginger ging in de eerste helft helemaal los en gooide er achter elkaar een aantal in. De voorsprong was aanwezig bij de rust. In de rust ook aangegeven dat we op deze weg moesten doorgaan.

Helaas kwam de 2e helft de conditie weer om de hoek kijken en ook werden we zenuwachtig. Yvette had het stokje al over gedragen en moesten we het zelf uitvoeren. Ook wilden we het snel afmaken, waardoor Westlandia hun favoriete snelle tegenaanval weer kon spelen. Gelukkig kon Brenda er een aantal mooie ballen uithalen.

In de laatste minuut was het nog spannend. Een punt voorsprong, Westlandia aan de bal. We verdedigden als leeuwinnen. Ze schoten en misten, daarna tijd uitspelen…. Maar dat is moeilijk als je snel wilt scoren. Toch snel schieten, gelukkig ging deze er wel in en wonnen we uiteindelijk. 29 doelpunten in ons voordeel gemaakt. We kunnen terugkijken op een lekkere zeer spannende pot handbal en weer een overwinning.

Als we meer ons hoofd erbij houden en onze conditie iets beter wordt, kunnen we nog een leuke 2e helft in de zaal beleven. Het trainen onder een vaste trainer en coach is duidelijk zijn vruchten aan het afwerpen.

Ook deze keer een teamprestatie die de punten oplevert.

Jullie interim coach