D1: Voor het eerst nr. 1!

Na een heel spannend potje vorige week konden we dit weekend weer aan de slag. Laura kon nog steeds niet meespelen i.v.m. een enkelblessure. Sterkte meid! Maar verder waren we compleet. Dit keer mochten we thuis tegen Vires spelen. Vires staat 4e in de poel en we hebben al eerder tegen ze gespeeld. Het werd toen 29-12 voor Roda. Een makkie zou je denken, echter Vires had het heel goed gedaan tegen Conventus. Ze hebben toen maar met 5 punten verschil verloren. Heel knap! Het was dus zaak het team scherp te krijgen.

We gaven het team een opdracht. Minder doelpunten tegen. Ook 1 op 1 gaven we de spelers opdrachten mee. De één moest oefenen aan zijn schot, de ander meer bewegen zonder de bal, enz. Kleine opdrachten waardoor ze weer een stapje konden maken in hun ontwikkeling.

Het was ook een spannende wedstrijd voor een aantal van de spelers, want ze wisten wanneer we zouden winnen, we op de eerste plaats in de poel zouden staan.

(Evenveel punten als nummer 2, maar met een beter doelsaldo)

De wedstrijd begon en Roda scoorde al snel hun eerste punt. Ook Vires was goed op dreef en maakte snel een tegenpunt. Wat ze goed onder de knie hebben is het give and go spelletje. Wat je dan als verdediging moet doen is compact staan, praten, doorgeven en AANPAKKEN. Wat we veel zagen in de vorige wedstrijd, fel, praten, enz, ontbrak in het begin van de wedstrijd tegen Vires. We waren slordig in de passing en forceerde te veel. Daardoor bleef Vires in het begin goed bij Roda in de buurt.

Roda is echter een team wat door blijft gaan en echt kan groeien in een wedstrijd. Ze hebben een aantal keien van spelers. Ieder met sterke punten. Dat is jullie kracht. Iedereen kan handballen en scoren. Iedereen leert kijken naar zijn medespeler en passt snel. We zijn niet afhankelijk van 1 speler.

River: Is snel, kijk steeds beter naar zijn teamgenoten, onderschept een miljoen ballen en scoort makkelijk, gooit hard.

Jillia: Is snel, is sterk, linkshandig, kijkt ook steeds beter naar haar teamgenoten die vrij staan, maakt geen vrienden in het veld, loopt goed vrij zonder de bal, gooit hard.

Ilse: Heeft heel veel overzicht, verdedigt heel goed, praat (te)veel)J, passt goed, gooit hard.

Guido: Kan goed keepen, heeft een goed schot (binnenkant paaltje!), kijkt goed naar zijn teamgenoten, gooit hard.

Anouk: Is snel, kan goed mikken, loopt goed vrij, onderschept veel ballen, verdedigt heel goed, gooit hard en gemikt.

Shavano: Is snel, heeft een mooi valworp, onderschept veel ballen (eentje zelfs die ik gemist heb), gooit hard.

Anoek: Loopt goed vrij zonder de bal, heeft een goed schot, heeft heel veel oog voor haar teamgenoten in de aanval, keept goed (helaas geen break outs deze keer in de tweede helft) gooit hard.

Romy: Super sterk (er hingen twee a drie tegenstanders aan je en je gaf nog steeds een goede pass!), kan goed blokken, komt veel dreiging uit haar acties, gooit hard.

Sepp: Is snel, kijkt goed naar zijn teamgenoten, loopt heel goed vrij zonder de bal (jij stond echt heel vaak vrij), gooit hard.

Laura: Is snel (nu ff niet maar dat komt wel weer), onderschept vaak de bal, werkt hard in de verdediging, gooit hard.

Vires had een aantal keren geluk dat we slordig waren in de aanval en Roda had een aantal keren geluk dat Vires hun grote teen op de cirkel plaatsen. Het was een beetje rommelig. Aan het einde van de eerste helft stonden we ongeveer 14-3 voor.

In de tweede helft van de wedstrijd hebben de twee coaches van Roda besloten dat ze deze wedstrijd meer als een trainingswedstrijd gingen gebruiken. Dat hield in: Geen break outs meer, alleen snelle aanvallen of opgebouwde aanvallen. Probeer alle posities te bezetten en blijf bewegen in de aanvallen. MET en ZONDER de bal. Dat is iets waar Roda moeite mee heeft. De rust bewaren en je momenten kiezen. We weten dat jullie ons vervloekte voor deze speelwijze maar jullie zullen ons bedanken als jullie groot zijn. (niet te groot, hoop ik)

Ondanks jullie frisse tegenzin probeerde jullie toch wat we van jullie vroegen en daar kwamen een aantal mooie aanvallen uit. Men liep vrij zonder de bal en zette druk met de bal. Keep it up!

In de verdediging bleef het een beetje rommelig. Men stapte te ver uit waardoor er veel ruimte kwam tussen de linies. Hou het compact! Tegen sterkere tegenstanders wordt dat afgestraft.

Was het een spannende wedstrijd? Nee, het krachtverschil was gewoon te groot.

Hebben we wat geleerd? Ik hoop van wel.

Doel bereikt? Jazeker! Een verbetering van 6 punten! Heel knap!

Eindstand 28-6

Jullie trotse coaches

Meine en Danny