D1: Zaal Kampioenen!

De laatste wedstrijd van het binnen seizoen. Een wedstrijd die ging beslissen of we zaal kampioen werden of nét niet. We staan op gelijke hoogte met Conventus qua punten maar qua doelsaldo komen ze niet bij ons in de buurt. We moesten wel “even” winnen van Savosa D2, de nummer drie van de competitie.

Dat het een wedstrijd was die ergens om ging was wel te zien aan de opkomst van familie en vrienden. En iedereen was een beetje zenuwachtig voor de wedstrijd, want stel dat de kids niet hun spel konden laten zien door de zenuwen en de wedstrijd uit hun handen lieten glippen. Ai!

Het team was compleet. Laura had nog een beetje last van haar enkel, maar deze wedstrijd liet ze zich niet ontnemen. Zij deed gewoon mee! Laura, ik zag dat je tijdens de wedstrijd een beetje last had van je enkel maar je bikkelde door!

Om de zenuwen een beetje weg te krijgen bij het team gingen we tijdens de warming up veel spelletjes te spelen en grapjes te maken. Benadrukt bij het team dat ze hun eigen spel moesten spelen en dat dan de punten vanzelf kwamen.

Ok, warming up gehad, praatje gedaan. Spelen maar!

Rustig blijven terwijl je zenuwachtig bent is moeilijker dan je denkt. Ik zag dat het team hun zenuwen af en toe ook niet de baas waren. We passten te onzorgvuldig of schoten recht op de keeper. Dat kostten ons een aantal break-outs en kansen. Ook in de verdediging waren we te verkrampt. Savosa maakte heel duidelijk dat zij dat ook zagen met een aantal mooie doelpunten vanaf de cirkel. Dat resulteerde in een ruststand van 9-11. We stonden vóór maar niet met veel punten.

De kids waren in de rust heel duidelijk in hun analyse. We moesten georganiseerder verdedigen. Compacter. Wij gaven aan dat het tempo omhoog moest. Feller in de verdediging.

De tweede helft begon heel goed voor Roda. Het compacte verdedigen resulteerde in twee onderscheppingen die heel knap werden binnengeschoten door Ilse. Roda kreeg steeds meer greep op de wedstrijd. Er werd fel verdedigd en hele mooie break-outs gelopen. Het tempo bleef hoog en je zag dat Savosa daar moeite mee had. We hadden de wedstrijd onder controle en dat resulteerde in de eindstand 15-24! We hadden gewonnen en waren kampioen! Wat gaaf!

Wat zijn jullie gegroeid het afgelopen seizoen. Jullie zijn een goed team met spelers die allemaal hun eigen kwaliteiten hebben. Dat is jullie kracht. We leunen niet op 1 of 2 spelers. Dat zag je natuurlijk al tijdens de wedstrijd tegen Conventus. Ik zag ook tijdens deze wedstrijd hele mooie dingen. Jullie zijn zoveel gegroeid dat we in het komende buitenseizoen een poel hoger spelen. Deze wedstrijden zullen een stuk moeilijker en we gaan dus weer stappen maken!

Anouk: Ze hebben het altijd over River als ze het over snelle spelers hebben maar dan hebben ze nog niet goed gekeken naar jou. Ook in de aanval doe je het heel goed!

Guido: Onze eerste helft keeper. Je bent snel in het doel, men passeert je maar moeilijk. Ook in het veld ben je lekker bezig in de verdediging en je hebt een goed schot!

Anoek: Onze tweede helft keeper. Je hebt een mooi schot en je gooit hele mooie break-outs. In het doel ben je net zo moeilijk te passeren als Guido. Je ziet je vrije teamgenoten goed staan.

Ilse: In de tweede helft was je lekker op dreef met mooie doelpunten en onderscheppingen. Ook in de verdediging ben je sterk!

Jillia: Wat heb jij hard gewerkt in de verdediging. Jij verdedigde de grootste meid waar we tegen gespeeld hebben. Ze had geen kans. Ook ben je heel sterk in de aanval.

Sepp: Wat heb jij een partij mooi verdedigt! Jouw tegenstander was zeker anderhalve kop groter dan jij. Je verdedigde fel, maar technisch heel goed! Superknap en belangrijk! In de aanval pikte je ook je doelpuntjes mee.

Shavano: Wat hield jij de aanval het veld mooi breed. Als je iets in je hoofd hebt doe je het en meestal lukt dat ook. Hou dat vol!

River: Je bent snel en je geeft veel energie aan het team! De bal onderscheppen is jouw grootste hobby en je kan het heel goed. Blijf zo doorgaan!

Romy: Toen ik je de medaille gaf noemde ik je de breekijzer en dat ben je ook. Je maakt je eigen gaten in de verdediging van de aanval. In de verdediging verander je van een breekijzer naar een muur! Wauw!

Laura: Je bent een tijdje uit de running geweest door je enkel. Je baalde daar erg van en je hebt ons regelmatig vanaf de bank aangemoedigd. Je bent een echte teamspeler. Vandaag kon je weer sinds lange tijd meedoen. Je hebt een hard schot, je bent snel en sterk in de verdediging. We zijn blij dat je weer meedeed! Top!

Ouders en familie van de spelers: Wat waren jullie toch zenuwachtig voor de wedstrijd. Jullie leven ook zo mee met het team (en dat voelen ze). Dat komt natuurlijk omdat jullie ook zagen dat het team het heel spannend vond. Het is allemaal goed gekomen, gefeliciteerd!