DB1: Geen wissels, moeten we vaker doen!

Het is alweer een tijdje geleden dat we een wedstrijdverslag hebben geschreven voor de meiden B. Maar op verzoek van Corien schrijf ik nu een wedstrijdverslag. Dit doe ik om een aantal redenen. De meiden hebben als team een aantal pittige wedstrijden achter de rug, ze hebben veel blessures en een aantal spelers gaan helaas bij Roda weg. Dat drukt de moraal nogal.

We waren deze zondag om 10.00 uur aanwezig bij Conventus. Helaas is Otte geblesseerd en heeft aangegeven dat ze stopt met handbal. Kayleigh was hard aan het leren voor de toetsweek en Katie is ook geblesseerd. Veel sterkte met jullie blessures en succes met het leren.

Het hele team bestond dus uit 7 spelers. Ja, jullie lezen het goed… 7 spelers. Geen wissels tegen een team dat er twee had. Dat beloofde niet veel goeds. De meiden gingen met een mat gevoel de kleedkamer in en ook de ouders wisten dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden.

Omgekleed, warmgelopen, wij waren klaar voor de wedstrijd!

In de eerste helft ging de wedstrijd heel gelijk op. Conventus scoorde, wij scoorde. Al met al ging het best lekker. De scheids was goed en de ouders waren enthousiast aan het aanmoedigen. Maar toen ging Noa flink door haar enkel en moest Roda verder met 6 spelers! De meiden moesten dus nog harder werken zonder wissels. (Nu maar hopen dat er geen twee minuten gegeven zouden worden). Maar de meiden zette door en verdedigde heel goed en Lieke keepte ook een goede wedstrijd.

In de rust stonden we achter, maar minder ver dan we gevreesd hadden. Op naar de tweede helft!

Het spelbeeld was hetzelfde in de tweede helft. De meiden van Roda stonden met 5 veldspelers te spelen tegen 6 van Conventus. (Die ook nog twee wisselspelers hadden). Er was echter 1 verschil. Een aantal spelers van Roda kregen het op hun heupen. De vader van Beau riep de hele tijd van de tribune dat ze een keer verdekt moest schieten. Ok, dacht ze, laat ik het een keertje doen zodat hij zijn mond kan houden 😉 Ze deed het en… scoorde! En niet 1 keer. Doordat Beau aandacht trok in de aanval kregen andere meiden meer ruimte. Odessa schoot er een aantal mooi in en ook Lisanne vond het doel vanaf de 9 meter. Laila is altijd gevaarlijk en speelde een aantal keren medespelers mooi vrij. Noa kon, ondanks de pijn in haar enkel, in de tweede helft nog 10 minuten meehelpen door de aanvallers van Conventus in de weg te lopen.

Roda speelde fantastisch. Ze zette de aanval rustig op en d.m.v. druk vanaf de hoeken kregen ze goede kansen. Ook in de verdediging liep het goed. Men hielp elkaar en zette door! Heel knap!

Eindstand: 8-13!

Ja jullie lezen het goed. Het team had gewonnen met 5 veldspelers tegen een team met twee wissels. De ouders van de tegenstander begrepen het ook niet. Ons maakte het niet uit. We zagen een leuke wedstrijd waar de meiden weer wat goede vibe uit kunnen halen. TOP!

Laila: Dit was je laatste wedstrijd voor Roda. In de jaren dat ik je heb zien spelen was 1 ding altijd duidelijk: er kwam altijd dreiging uit jouw acties en je gaf het team veel energie! Bedankt!

Noa: Wat een pech met je enkel. Je was zo lekker bezig in de hoek. Blijf lekker veel druk zetten en geloof in jezelf. Je gooit hard zat!

Lisanne: Wat kun jij hard schieten! Doe dat vaker!!

Lieke: Wat heb je lekker gekeept! Dat lijkt me zo frustrerend voor de tegenstander!

Odessa: Jij bent overal in te zetten en overal te vinden. Wat ben je snel en zo hard als beton!

Merel: Het is altijd prachtig om te zien hoe jij verdedigt. Fanatieke blik uit je ogen en de armen wijd gespreid. Top!

Beau: Verdekte schoten en sprongschoten! Je arsenaal wordt groter. Je bent een ster als opbouwspeler!

Een trotse supporter