D1: Wake up call! Nieuwe poule, nieuwe (leer)kansen!

Na een uitstekend zaalseizoen (waarbij we kampioen werden) mochten we afgelopen zaterdag spelen tegen TOGB D1.

Nu weten jullie al dat we in onze poule weinig tegenstand hadden. De meeste wedstrijden wonnen we met gemak. Leuk voor de spelers, minder voor de tegenstander. Probleem met een te groot niveauverschil is dat je als team en individuele speler weinig tot niets leert. Ik was dan ook heel blij dat we een niveau hoger gingen spelen waarbij ik me ook realiseerde dat we als team tegen dingen aan zouden lopen die niet opvallen tegen een zwakker team.

TOGB D1 heeft een team wat goed druk zet en waarbij verschillende spelers in starten zonder de bal. Dit doen ze op een sneller tempo dan dat we gewend zijn. En dat merkte we. De ballen vlogen links en rechts om onze oren. Wij maakte ook doelpunten en bleven in het begin goed bij 10-10, 12-12 maar doordat we onzorgvuldig passte en ons lieten verrassen in de verdediging lieten we veel kansen liggen en gaven we veel doelpunten weg.

Gaven jullie op? Nope, jullie bleven doorgaan en volgens mij kwam dat dat jullie aanvoelde dat jullie dat team konden hebben. Ook jullie maakte mooie doelpunten door in te starten zonder bal en het tempo hoog te houden. Heel knap!

De tegenstander is (op dit moment) te sterk. Ze waren secuurder in hun passing. Waren beter aan het opletten in de verdediging en strafte elke fout af van Roda. (Wat bij zwakkere teams minder snel gebeurt). Het niveauverschil van de poule is duidelijk en als we steeds tegen dit soort teams spelen worden wij ook beter, sneller, secuurder.

Ik heb er zin in!

Verdediging: Sta actief, op je voorvoeten, hou je tegenstander in de gaten maar ook de bal, waarschuw je medespelers en help elkaar. Probeer de bal te onderscheppen maar ben ook niet bang contact te maken.

Aanval: Blijf uit de verdediging. Beweeg ook al heb je de bal niet. Zo kan je medespeler de bal kwijt. Reageer snel op vrijlopende spelers (dus niet nog een keertje dribbelen) en pass goed (tussen riem en kin) de bal. Hou de aanval simpel.

Mentaal: Raak niet in paniek. Zoek niet de oorzaak in andere dingen zoals: De scheids, de tegenstander, de stand van Jupiter ten opzichte van de aarde. Maar zoek het bij jezelf.

Wat kan ik anders doen wanneer mijn tegenstander me al op de 5de keer op dezelfde manier passeert/verdedigt.

We moeten aan de slag in de trainingen. Hard werken, ook al vind je de oefening niet helemaal leuk! (Opletten en de oefening op 100 procent uitvoeren)

Dat de wedstrijd op een hoog tempo werd gespeeld, laat de uitslag wel zien. 41-24

Hou vol!

Jullie trotse coaches

Meine en Danny