D2: Een zondagse zonnige wedstrijd

Afgelopen zondag mochten wij met de D2 onze eerste buitenwedstrijd spelen. Was dat even een domper bij aankomst, het veld van SDS’18 was nog niet geschikt om te handballen en dus spelen we onze eerste buitenwedstrijd binnen. Maar omdat het zo lekker weer is doen we onze warming-up wel buiten.

Anne2 was helaas ziek, en kon niet komen, beterschap! Gelukkig kan ik altijd rekenen op mijn vaste kern, en met behulp van Laura uit de E konden we met 1 wissel aan de wedstrijd beginnen. Al snel komen we op een 0-1 en 0-2 voorsprong, door mooie doelpunten van Isabel en Jill. De wedstrijd gaat hierna gelijk op en we hebben wat moeite met de snelle speelsters van SDS’18. Na een tijdje staan we zelfs een paar punten achter, maar we herpakken ons goed, en met een stand van 8-9 gaan we de rust in.

De kinderen voelen zich niet helemaal begrepen en kakelen als kippen door elkaar met wat beter kan, wat beter moet, en vooral wat er “officieel” misgaat. Gelukkig ken ik mijn kids en weet ze weer op het rechte pad te krijgen met positieve woorden en aanmoedigingen; dat we ons niet van de wijs laten brengen en we door doelpunten te maken het meeste indruk kunnen maken. Dat knopen ze gelukkig goed in hun oren. Daarom vliegen de doelpunten je om de oren.

Anne1 wat doe je toch je best, maar die ballen willen er maar niet in. Gelukkig kunnen we er samen altijd hartelijk om lachen. Verder zijn er mooie doelpunten gemaakt door alle kinderen. Goed meeverdedigd en teruggelopen na de aanval allemaal en ook Laura heeft weer een hoop geleerd.

Wat zou het leuk zijn als ook jij een keer bij ons scoort! Ik ben blij dat je er altijd bij bent om ons te helpen. Is het niet in het veld dan kunnen we altijd op je rekenen met het bijhouden van de doelpunten. Ook Steef zijn doelpuntensaldo vliegt omhoog en ik vind dat we na onze eerste veldwedstrijd een verdiende 1ste plaats te pakken hebben. 😊😉

We moeten wel gaan proberen om wat minder met zijn allen in het midden samen te klonteren in de aanval maar; laten we vooral plezier blijven maken, dan staan we sowieso als team nummer 1 in de poule des gezelligheid! Ik zie jullie graag (allemaal) weer op de training en kijk uit naar onze volgende veldwedstrijd.

Hopelijk is het net zulk mooi weer!

Complimenten van jullie trotse coach.

EINDSTAND 13-20 in het voordeel van Roda!