DS2: Eerste wedstrijd buiten, naar de punten konden we fluiten

Als jonge koeien stonden we daar op het veld, blij dat we eindelijk weer buiten spelen in de frisse lucht. Onze aangestelde coach Luuk kon er, vanwege een verkeerd ingeschatte begintijd door Eva (maar daarmee kwam zij wel voor het eerst op tijd), helaas niet bij zijn. In de plaats daarvoor kwam Henk, een van onze trouw supporters ons coachen.

Tijdens onze eerste drink-break, want met 20 graden buiten spelen op de eerste zondag van april was het daarmee behoorlijk warm, stonden we al 11-0 achter en was het voor ons duidelijk dat we dit niet meer gingen winnen. Dat gaf ons wel de mogelijkheid om deze wedstrijd als goeie oefening te gebruiken nu we sinds tijden weer met 4 wissels en een reserve keepster spelen (welkom terug Nicole!). Ook was dit bij uitstek een gelegenheid waarbij onze nieuwe aanwinst van het team, Demi, kon wennen aan toptempo van de tegenstanders. Zij heeft de longen uit haar lijf gerend achter de break-outs aan, goed staan verdedigen op de hoek en mooie ballen aangespeeld tijdens haar eerste wedstrijd. Chapeau!

Tijdens de tweede kwart van de eerste helft waren er slecht 6 tegendoelpunten gemaakt, een hele verbetering ten opzichte van de eerste 15 minuten. Dit hebben we ook doorgezet tijdens de tweede helft waar wij nog 9 doelpunten hebben weten te scoren door Eva, Kimberley, Kelly, Danielle, Chantal en ikzelf. De verdediging was ook in de tweede helft veel sterker dan de eerste, vooral Chantal en Kimberley hebben behoorlijk de meiden van Westlandia aangepakt, maar ik blijf het zeggen, als aanvaller kom ik ook niet graag langs een Sonja of Sherida die je echt niet zomaar laten passeren. Vele ballen waren toch te snel voor onze keepsters, maar dat neemt niet weg dat het weer fijn is om onze keepsters Deirdre en Nicole na hun blessures/valpartijen terug in het doel te hebben!

De uiteindelijke eind is discutabel. Op het bijgehouden score bord stond na 60 minuten 29-09, terwijl de scheids tijdens het bedanken ’32-09′ zei. Daarbij had hij gefloten voor een doelpunt tijdens de eerste helft van Eva maar die nooit meegerekend, dus ik stel voor dat we ook in de handbal de VAR maar eens gaan inschakelen.

Tot zondag! Dan spelen we op eigen veld weer in Rotterdam.