D1: Meer tegenstand, meer leren!

Afgelopen zaterdag mochten we weer aan de slag op het handbalveld. Deze keer speelde we tegen Helius D1. We moesten het doen zonder Jillia (Vakantie naar Bali. Veel plezier!) en Anoek (geblesseerd aan haar knie en rug door een val. Balen! Sterkte meid!) Gelukkig kregen we versterking van Tim en Anne. Wat hebben jullie goed gespeeld zeg, top!

Nu hebben we geleerd in de vorige wedstrijd dat het spel in deze poel sneller is en bewegen zonder de bal belangrijker wordt. De kids waren die les nog niet vergeten.

Ok warming up gedaan (al waren een aantal nog warm van de training bij de handbalschool). Motiverende laatste woorden. Handen bij elkaar. Leeeeeeeeet’s GO!

Helius bestaat uit een groep flinke meiden en voordat we het wisten stonden we met 3 punten achter. Het was niet dat we geen kansen kregen maar we hadden pech met de afronding. Oh, oh, het zou toch niet weer zo een wedstrijd worden als een week ervoor? Maar zoals altijd werken jullie hard en leren jullie snel. Ballen werden onderschept en het tempo bleef hoog.

Met een kleine voorsprong gingen we de rust in. In de pauze gesproken over bewegen zonder de bal en uit de verdediging blijven. Ook konden er in onze verdediging wat dingen beter.

In de tweede helft ging Helius heel compact staan en daar hadden we moeite mee.

Daarom is het fijn om tegen teams te spelen die ongeveer net zo goed zijn als wij. Je komt problemen tegen en moet daar oplossingen voor vinden.

Hier staan wat tips:

Beweeg zonder de bal.

Daardoor krijgt diegene MET de bal mogelijkheden om de bal kwijt te kunnen en maak je gaten voor je medespelers.

Snelheid van handelen.

Wanneer je de bal krijgt kijk je eerst om je heen (of heb je al gekeken) of er iemand vrij staat voordat je gaat dribbelen. 

Neem je ruimte.

Sta niet zo dicht op de verdediging. Dit ging in de tweede helft een stuk beter.

Pass de bal goed.

Tussen navel en kin. (Niet op de enkels, daar zitten bij de meeste mensachtige geen handen)

Zet druk MET de bal.

Zo bindt je verdedigers aan je en maak je gaten voor de medespelers.

Verdedig fel en snel.

Geef ze geen kans. Stap snel uit en probeer de bal te onderscheppen.

Hou overzicht.

Kijk goed naar de bal maar vergeet niet de tegenstander. Laat je niet verassen.

Het bleef de hele wedstrijd spannend. Hun cirkelloper kregen we niet goed verdedigd maar op het einde stonden we 2 doelpunten voor. Onze eerste winst in deze poel! Knap gedaan!

Eindstand 18-16.

Ok, hier komen de veren:

Tim: Wat kan jij hard schieten en je bent nog links ook! Ook in de verdediging was je hard aan het werken ondanks dat je al een wedstrijd in je benen had. Blijf zo doorgaan!

Anne: Ook jij had al een wedstrijd achter de rug maar dat zag je niet in het veld. Probeer wat vaker zelf te schieten. Let op je kansen dan komen die doelpunten vanzelf!

Laura: Jij liet zien hoe je beweegt zonder de bal en zoals je zelf merkte snij je dan zo door de verdediging. Je knalde hem er mooi in. In de verdediging had je je handen vol aan de cirkelloper die een stuk zwaarder is dan jij. Dat is mooi want dan heb je er veel van geleerd wat werkt en wat niet. TOP!

Shavano: Jouw stuiterballen op doel zijn altijd gevaarlijk. Je startte mooi in vanaf de hoek. Helaas zagen je teamgenoten je niet altijd. Blijf het proberen!

Sepp: In de break out ben je altijd te vinden en (nog belangrijker) je blijft goed naar je medespelers kijken. Ook in de verdediging ben je echt gegroeid. Super!

Ilse: Een prachtig doelpunt strak in de hoek! Wauw. Je hebt een mooi schot en ook in de verdediging zie je het meestal voordat het gebeurt. Cool!

Anouk: Snel, snel, snel. Maar ook heel alert. Ballen die terugkomen van de keeper van de tegenstander zijn voor jou. Je maakte ook een mooi doelpunt terwijl je nog in de rug geduwd. Knap hoor! (Er werd gefloten voor die overtreding (9 meter) maar ik tel hem hoor) Ook liep je je heel goed vrij zonder de bal en trok je de verdediging open voor je teamgenoten. Whoohoo!

Romy: Je was ijzersterk in de verdediging en wanneer je vrijkomt voor het doel maak je bijna altijd ook het doelpunt. Je moest even wennen in de hoek bij de aanval maar ik vond dat je het goed oppakte. Probeer verschillende positie in de aanval, daar leer je van!

River: Heel sterk in het onderscheppen en van 0 tot 100 in 1,4 seconden. Je bent heel snel. Leuke van dit soort tegenstanders is dat je andere eigenschappen/kwaliteiten moet aanboren. Nou ja passeren met een schijnbeweging kun je dus blijkbaar ook. Let goed op dat je jezelf niet voorbij rent. Je was heerlijk irritant voor de tegenstander. Toppie.

Guido: Wat heb jij een pot gekeept! Handje ertussen, voetje ervoor, een mooie break out gooien. Je was echt super! Je bent echt gegroeid als keeper.

Op naar de volgende wedstrijd!

Jullie trotse coaches

Meine en Danny