DB1: Met kleine stapjes vooruit

Dit weekend moesten we tegen Savosa. Een heel goed team en om eerlijk te zijn was de wedstrijd in de eerste 5 minuten al beslist. (Eindstand 11-30). We moesten de waarheid onder ogen zien. De tegenstander was sneller en doeltreffender. Resultaat van jaren achter elkaar inzet tonen tijdens de training en durf tonen tijdens de wedstrijd.

Volgens mij krijg je inzet tijdens de training wanneer je er met plezier naartoe gaat. Je WIL jezelf in het zweet werken, gewoon om het feit dat je het spelletje leuk vindt. Wanneer je veel getraind hebt krijg je ook zelfvertrouwen en dan ook durf. Je spreekt elkaar aan wanneer iemand niet met plezier traint en zo maak je elkaar beter.

Plezier in het spelletje is een tijdje weg geweest bij een aantal van de spelers maar ik zie nu tijdens de trainingen (ja, ik heb niets te doen door de weeks) weer wat plezier ontstaan. De klik met andere teams wordt ook beter. Er wordt ook heel goed gereageerd/geroepen (LEKKERRR) wanneer men iets probeert tijdens de wedstrijd en het lukt.

Individueel kunnen jullie nog zoveel groeien. Probeer dingen uit tijdens de wedstrijd, varieer. Wissels lopen helpt, maar je zult het ook moeten kunnen wanneer de tegenstander verdedigd op een manier dat deze wissels niet werken. Dus druk zetten. (Echt druk, niet een rondje maken met de bal), bewegen zonder de bal (je verrast daarmee je tegenstander), geef jezelf de ruimte zodat je op een fatsoenlijke manier een sprongschot of passeerbeweging kunt maken.

In de tweede helft gingen jullie op aandringen van jullie coach, uitproberen en durven en wat bleek… sommige dingen lukte en sommige niet. Maar ja, zo leer je je beperkingen en talenten.

Het belangrijkste is plezier hebben in het spelletje. Goed trainen en dan durven, durven, durven…