D1: Een wedstrijd met twee gezichten

Dit weekend mochten we aantreden tegen HVOS. River was nog geblesseerd en Laura kon er vandaag ook niet bij zijn. Gelukkig konden en wilden Tim en Isabel meespelen na hun eigen wedstrijd. (Jullie deden het supergoed, nog bedankt!)

HVOS heeft een team wat fysiek contact niet schuwt en heeft de spelers die dat ook aankunnen. Maar ja, wij kunnen goed onderscheppen en zijn snel.

Zoals de titel aan aangaf had de wedstrijd twee gezichten. In de eerste helft waren we geconcentreerd en onderschepten we veel ballen waardoor we break-outs konden lopen.

In de tweede helft ging HVOS anders spelen waardoor we minder onderschepten en we problemen kregen in de aanval.

In dit soort wedstrijden leer je als team en coach heel veel. Je ziet dat het onderscheppen goed gaat. Break-outs gaan ook goed (al kan dat nog beter wanneer we beter passen).

Waar we nog in de aanval moeite mee hebben is een statische, compacte verdediging. (De tegenstander stond nog net niet 6/0 te verdedigen) Je zult dan moeten instarten zonder de bal, druk zetten met de bal. Je spel simpel en snel houden. DURF te schieten van afstand. DURF te passeren. (Jullie zijn snel zat) DURF contact te maken met de tegenstander. Kortom wees niet bang om fouten te maken. We hebben liever dat je veel probeert en erachter komt wat werkt en wat niet, dan dat je geen keuzes maakt en er niets gebeurt en je niets leert.

Zo kwam Romy erachter dat ze vanaf 10/11 meter een doelpunt kan maken en Shavano merkt dat hij zich steeds meer op de cirkel thuis voelt.

In de verdediging kregen we in de tweede helft te maken met een anders spelend HVOS. In plaats van te passen en dan te passeren gingen ze nu eerst passeren en dan passen. Belangrijk is dan dat je dan als verdediger hun looppad stoort en durft aan te pakken. Wanneer je dat niet doet lopen ze je gewoon voorbij en ontstaat en een overtal situatie voor de aanvallers.

We snappen dat deze wedstrijd voor een aantal spelers frustrerend was. Maar dit soort wedstrijden, waar de tegenstander de groeigebieden van ons team naar boven haalt, zijn de beste wedstrijden. (Eindstand 32-20)

Als team hebben zoals altijd hard gewerkt. Wij als coaches boffen met jullie als team.