Clinic door Dani Baijens

Vorig jaar werden de jongens C van Roda ’71 gekozen om mee op te lopen tijdens een interland van Heren Oranje. Uiteraard trokken we wat meer jongens mee en zo konden we op TV zelfs zien hoe zij een interland hebben kunnen ervaren met letterlijk alle toeters en bellen.

Maar hier bleef het niet bij, want uiteindelijk hebben zij ook nog eens een clinic gewonnen die zou worden gegeven door een speler uit Heren Oranje; voor ons zeker geen onbekende, namelijk Dani Baijens!

Dat Dani het een beetje druk heeft, tja… Dat is niet vreemd als je in de selectie zit en ook nog in Duitsland speelt. Het heeft dus even moeten wachten op een geschikt moment. Dat moment werd uiteindelijk afgelopen zaterdag. En eerlijk gezegd, met een schitterende dag vol zon op je eigen veld is natuurlijk helemaal top!

Met zeventien kids van C, D en een verloren E-tje (waar Dani toch even kwijt moest dat hij opviel), is een clinic gevolgd van dik anderhalf uur. Naast de “noodzakelijke conditionele aspecten” werden ze uiteraard ook getrakteerd op motoriek en daarna het leukste; schieten op het doel!

Op het einde een handbalwedstrijd met de verdedigingselementen van korfbal, was een leuke afsluiter van de dag.

Na al deze inspanning was het uiteraard tijd om de lege magen weer aan te vullen met verantwoord voedsel; patat en snacks. Want nu de coaches en trainers gezien hebben hoe jullie je best kunnen doen, trainen we dat er maandag weer met gemak van af!