HC1: Rooie koppies

Afgelopen zaterdag mochten de jongens het opnemen tegen Vires et Celeritas. Een warm welkom werd mede mogelijk gemaakt door de zon welke al redelijk brandend het asfalt verwarmde.

Met een beter sluitende 3-2-1 waarin de boys elkaar goed probeerden te helpen, leek het een vrij dichte deur voor Vires. En dat gaf zeker de ad interim keeper voor vandaag (we hebben er 11) genoeg vertrouwen om precies te doen wat de coach hem vertelde. In de weg staan, dat is meer dan voldoende. En de 90% die je dan niet kunt houden is dan lekker pech, zeg maar lekker “YES!” voor elke bal die je tegenhoudt. En met een ruststand van 14-4 kunnen we wel zeggen dat die opdracht goed gelukt is!

Terwijl in de verdediging de boel redelijk dicht gehouden werd, ging het in de aanval ook prima. Er werd op sommige momenten zelfs zulke mooie aanvallen gespeeld dat het druk zetten resulteerde tot complete vrij instartende spelers. Ook niet te vergeten diverse een-tweetjes die lekker liepen.

In de tweede helft begon de warmte wel een beetje een rol te spelen. Het tempo lag iets lager, maar bijna elke aanval was het wel raak. Verdedigend moest het iets meer worden opgelost door de volgende ad interim keeper, maar die klus werd duidelijk geklaard.

Met een eindstand van 29-9 is er weer een flinke winst geboekt. Even een pauze en daarna konden onze C-boys samen met de jongens uit beide D-teams (en nog een verloren E-tje) zich verheugen op de clinic van Dani Baijens.

De coach