D1: Wandelschoenen aan; we maken stappen

Na een pauze van twee weken mochten we weer aan de slag. Deze keer tegen Savosa.
Iedereen was aanwezig dus we hadden drie wissels.

Savosa D1 is een goed team (Maar ja, elk team is goed in deze poule) In dat team speelt ook een meisje dat groter is dan gemiddeld en een hard schot heeft. Een aantal spelers kennen haar ook van de handbalschool en waren behoorlijk van haar onder de indruk.

Dit seizoen staat in het teken van leren en dit is de ideale poel om heel veel te leren. Om een kans te hebben tegen een team wat fysiek sterker is zal je als een team moeten opstaan. Geloven in jezelf én in elkaar. We zullen veel leren en groeien als team. Soms winnen, soms verliezen.

We gaan later dit jaar naar een toernooi in Duitsland en daar zal het niveau hoog zijn. Wij zien deze wedstrijden dan ook ideale leermomenten.

Een beetje zenuwachtig gingen de spelers het veld in. Zoals gewoonlijk stonden we in een 3-3 opstelling. Omdat een aantal kids nog niet echt in zichzelf geloofde maakte Savosa al snel een aantal doelpunten. Je merkte echter dat Roda iets deed wat ze nog niet vaak gedaan hebben. Verdedigen als een team. Elkaar helpen. Natuurlijk ging dat niet altijd goed, maar zien dat het kwartje viel bij de spelers was super!. Ook in de aanval was er beweging waardoor wij ook onze doelpunten meepikte. Helaas werkte de paal niet altijd mee.

Aan het einde van de eerste helft stonden we 4 punten achter maar het team had echt goed gespeeld! Top!

Helaas kon RIver in de tweede helft niet meer spelen door een knieblessure waardoor we wat snelheid gingen missen. Beterschap jongen!

Vooral zo doorgaan gaven we aan en feller in de verdediging.

Dat waren ze ook van plan bij de tegenstander en voordat we het wisten hadden ze er 2 ingegooid.
Maar Roda D1 blijft altijd doorgaan en ook wij bleven gevaarlijk. Blijf zo hard werken, dan ga je ook groeien in je spel. De kids werden moe aan het eind van de wedstrijd. (6 van de 10 spelers hadden vlak voor de wedstrijd al een training van 1,5 uur achter de kiezen.) Ze bleven hangen in de verdediging van de tegenstander en liepen minder in zonder de bal. (Wanneer ze dat wel deden kwamen ook de kansen) We verloren de wedstrijd met 25-17 maar ik ben ontzettend trots door wat ik zag in het team. Hier hebben we een stappen gemaakt.

Anoek: Goed gewerkt en je loopt altijd vrij. Ik zag je proberen iemand te passeren. Blijft dat proberen je bent sterk zat. Heb vertrouwen in jezelf!

River: Je was goed bezig in de verdediging en onderschepte een paar mooie ballen. Helaas kreeg je last van je knie. Beterschap!

Laura: Een paar keer geschoten op het doel! Blijf dat doen. In de verdediging was je goed bezig en onderschepte je een paar mooie ballen.

Sepp: Een paar mooie passes en lekker bezig in de verdediging. Ook jij krijgt het team verdedigen steeds beter onder de knie.

Jillia: Fel en heel gevaarlijk als linkspoot in de aanval. Eigenwijs maar gelukkig luister je nog af en toe.

Anouk: Wat verdedig jij goed zeg. De tegenstander heeft regelmatig gemerkt wat het inhoudt om door jou verdedigt te worden. Fel, maar technisch zo goed. Knap hoor!

Ilse: In de verdediging heb jij veel inzicht. Je praat goed en je hebt een goed schot. Ook tijdens deze wedstrijd was je weer overal te vinden.

Romy: Geloof in jezelf. Blijf bewegen zonder de bal en wees niet bang om te vallen. Blijf volle bak doorgaan.

Shavano: Regelmatig goed voor het doel gekomen maar pech in de afronding. Heb vertrouwen in jezelf in de verdediging. Stap uit en pak aan of neem meer afstand. Kies! Je bent sterk zat!

Guido: Voor het eerst twee helften gekeept en hoe! Je hebt een aantal ballen er prachtig uitgehaald die de tegenstander al telde! Top!

Jullie trotse coaches

Meine en Danny