D1: Warm, warm, warm

Dit keer mochten we tegen MOK spelen. Het was warm en we moesten het doen zonder Laura en River. Gelukkig kwamen Isabel en Tim ons helpen. Top! Afgesproken dat we veel gingen wisselen i.v.m. de warmte.

Mok bestaat is een dispensatie team. Dus grote spelers (eentje zelfs een C en net zo groot als Danny). Nu hebben wel vaker tegen grote teams gespeeld en laten zien dat je met teamwerk veel kan bereiken.

De laatste tijd laten we twee gezichten zien als team. De eerste helft is meestal beter dan de eerste helft. In de tweede helft worden we slordig in de aanval en verdediging. We missen de frisheid van de eerste helft. Dit was ook het geval in deze wedstrijd. In de eerste helft stonden we goed te verdedigen. Compact, pratend, fel. Er werden veel ballen onderschept en break outs gelopen (Isabel je was op dreef). Ook in de aanval was er veel beweging.

In de tweede helft zag je dat wegzakken. We verdedigde niet compact waardoor de tegenstander veel ruimte kreeg en daar ook gretig van gebruik maakte. De sterke C-speler passeerde makkelijk onze verdediging en kon dan op zijn gemak passen of zelf schieten. Er werd niet overgenomen en niet opgelet. We waren een beetje de weg kwijt.

In de aanval zag ik wel goede dingen gebeuren. Shavano liet zijn spierballen zien op de cirkel en ook Tim knalde er een paar in vanaf de 9 meter. Jillia liet aan de tegenstander zien wat er gebeurt wanneer je niet uitstapt in de verdediging. Ook de rest van het team liep goed vrij maar werd helaas niet altijd gezien of te laat gezien. Ook Guido speelde weer heel goed en haalde zelfs een 7 meter uit het doel!

Helaas verloren deze wedstrijd dan met 25-23

Nu zou je kunnen zeggen dat het lag aan de bal. Hij was heel hard opgepompt en Roda had daar veel moeite mee. Of dat het lag aan de scheidsrechter. Hij maakte af en toe vreemde beslissingen, maar ja hij moet het ook nog leren. Of dat het lag aan de warmte. Het was bloedheet waardoor de spelers snel moe werden (ook van de tegenstanders). Of dat het lag aan het niet compact staan in de verdediging of juist te dicht bij de verdediging staan in de aanval. Of dat de tegenstander 5-1 stond i.p.v. 3-3.

Vraag is hoe ga je daarmee om? Wat neem je mee uit deze wedstrijd? (Wat werkte en wat werkte niet in de wedstrijd?)

Wanneer je merkt dat het bijvoorbeeld moeilijk is te dribbelen met deze bal is het misschien slim om over te spelen. Wanneer je merkt dat de tegenstander 5-1 staat en niet uitstapt, knal hem er dan eens in vanaf de 10 meter. Jullie kunnen dat allemaal (Jullie zijn slim en sterk zat!)

Het lag niet aan de inzet van de spelers. Jullie deden, zoals altijd, jullie best.

Durf. Vertrouw in jezelf en in je lichaam. Jullie kunnen al zoveel meer dan je denkt.

Blijf kijken naar elkaar in de aanval EN verdediging.