HC1: Einde van het seizoen 2018-2019

Met nog een oefenwedstrijd te gaan tegen de Treffers ter lering en vermaak en om de boys van Treffers een beetje warm te houden voor hun bekerfinale, komt het seizoen ten einde. Een beetje warrig seizoen zo zonder vaste keeper. Een erfenis die helaas door zal gaan bij Jongens B voor volgend seizoen, maar zoals de coach (en Milan) al luidkeels heeft gezegd; dat is niet mijn probleem meer.

Maar in dit seizoen is er wel duidelijk gebleken dat druk zetten, zelf doorgaan als het kan of als het nodig is, de een-tweetjes en ook wel de onderschepping en snel naar voren, de zaken zijn die vaak goed uitpakten.

Ook bij zo’n laatste wedstrijd tegen DWS waar je met 21-39 verliest, komt ook nog een eigenschap naar boven. De koppies niet laten hangen. Gewoon je spel spelen en probeer te halen wat er te halen valt. Dat is sowieso voor beide kampen binnen de opsplitsende groep een belangrijk punt om mee te nemen en te blijven volhouden.

Het druk zetten is voor jullie allen iets om te perfectioneren in de B-jeugd en voor diegenen die nog een seizoen in de C blijven; het eerste wat jullie de nieuwe lichting heel snel moeten gaan duidelijk maken hoe het werkt.

Op naar het kampweekend en voor diegenen die ik niet meer zie een fijne vakantie toegewenst en tot volgend seizoen. Als coach of langs de lijn als “supporter”, vervelend aanwezig blijf ik toch wel 😈

De coach