DB1: Weer genoeg water gezien

Afgelopen weekend was de wedstrijd tegen TOGB op zondag. Hierdoor was er ruimte om op zaterdag met het team naar Outdoor Valley te gaan voor een leuke en gezellige survival tocht. Dat er zo nu en dan een paar druppels regen uit de lucht vielen maakte niet veel uit, want volgens mij heeft iedereen wel een natte voet, hand, been, arm of meer gehaald en als afsluiting zijn de meesten nog even een ‘heerlijk’ modderbad in gedoken. Een kleine greep uit de gemaakte foto’s zijn hier te vinden.

En dan zondag de wedstrijd tegen TOGB. Na het omkleden liepen we naar buiten en zagen dat het veld behoorlijk nat was. Deze werd nog zo goed als kon drooggemaakt, maar natuurlijk lag er nog genoeg water op het veld voor een gladde bal tijdens de wedstrijd. Lisanne was zaterdag door haar enkel gegaan en Noa voelde zich niet helemaal lekker, dus ik was blij met een volle bank met wissels. Met de vakantie nu volledig voorbij, waren ook Esmee en Soraya aanwezig.

Zoals verwacht zorgde de gladde bal voor de nodige uitdagingen. Beide partijen hadden er last van, alleen wist TOGB er net iets beter mee om te gaan waardoor zij langzaam uitliepen. Onze hoekspeelsters werden constant uitgedekt waardoor deze niet goed aanspeelbaar waren. Het leek dat Outdoor Valley nog een beetje in de benen en armen zat en dan werkt de gladde bal en nat veld ook niet mee. De combinaties liepen niet lekker en waren onze meest gevaarlijke acties de individuele acties. En ook daar zag je nog wel eens dat de bal die linksonder bedoeld was, rechts hoog over het doel eindigde.

Helaas konden we niet veel meer inbrengen en hebben we de wedstrijd uiteindelijk verloren met 14-6. Ondanks het verlies was het een leuke pot om te zien (vonden ook de coaches van de tegenpartij) en zijn er een aantal kleine aandachtspuntjes aan de trainers meegegeven, zodat we meer kansen kunnen gaan creëren en meer kunnen scoren.

Op naar de volgende en hopelijk droge wedstrijd.