HC1: Size doesn’t matter

Op deze zaterdag mochten onze C-guppen thuis aantreden tegen de Meeuwen. “Het lijkt wel een B-team?!” zei de keeper geschokt. Het maakte hem nog kleiner dan dat hij al is. Nummer 11 was de grootste van de Meeuwen. “Mooi! Sepp, kom eens hier knul. Dit is degene die JIJ gaat verdedigen”. Een van tevoren afgesproken boze blik naar beneden van nummer 11 was alles wat nodig was om de toon te zetten.

Zo’n spelletje druk zetten valt niet mee als je uiteindelijk weer tegen een nagenoeg klassieke 6-0 speelt. Vooral als je nog geen opbouwers hebt met lengte en kracht. Maar Tim dacht daar toch anders over. Vanaf de hoek wederom stijf in de kruising en waarachtig hetgeen de coach van droomt; variatie in de schoten en dus een mooie heupworp lekker laag in de linkerhoek vanaf de opbouw.

Ook de dieptepasses richting Shavano die op de linkerhoek speelde via het druk zetten door Timothy, zorgde voor een aantal doelpunten.

Milan scoorde zowaar vanaf de cirkel doordat hij werd gezien en werd aangespeeld, Sepp maakte hier hetzelfde mee. Thijmen werd op die positie op het laatste moment even vastgeklemd en dat leverde hem een strafworp op.

Anthony gaat het steeds meer doorkrijgen hoe te handelen bij verdedigen en weet nu ook dat als hij voor het schot gaat, hij niet meer moet twijfelen en gewoon zijn actie moet afmaken. Dat levert binnenkort wel doelpunten op!

Jesse begint het midden aardig onder controle te krijgen en al waren zijn eigen acties niet in doelpunten omgezet, het zien en ernaar handelen is de grootste sprong die ik in tijden heb gezien voor een pas beginnende middenman!

Ondanks dat het lastig is om door een solide verdediging heen te komen, werd er toch voor ons doen flink gescoord.

En ja, dan verlies je met 12-26, dat is al heel wat minder dan de van tevoren bedachte 0-40. En dat hebben we dan ook mede te danken aan Joshua. Tintelen je handen nog? Dan gaan we maandag weer even wat meer eelt op je handen kweken!

De coach